Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (7 Eylül 2022): Prof. Dr. Ferhat Kentel ile Kılıçdaroğlu’ndan “kutuplaşma bitsin” çağrısı & Yunanistan ile gerginlik

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu Prof. Dr. Ferhat Kentel, Kılıçdaroğlu’nun “kutuplaşma bitecek” çağrılarını ve seçime doğru Türkiye atmosferini yorumladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Balkan turunun ilk ziyareti kapsamında gittiği Bosna Hersek’ten Yunanistan’a seslendi: “Yunanistan’ın bu adımları atması hayra alamet değil. Tehditler devam ederse sabrın da bir sonu vardır. Sabrın sonu geldiği anda sabrın sonu selamettir. Vakti, saati geldiğinde, bir gece ansızın gelebiliriz.” Yunanistan Başbakanı Miçotakis, gerginliğe ilişkin “Yunanistan’ın, bir NATO müttefiki tarafından egemenliği sorgulanacak şekilde tehdit edilmesi kabul edilemez” yorumunda bulundu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün Giresun ziyaretinde “yeni bir kamplaşma süreci başlatılmak istendiğini” söyledi ve vatandaşa şöyle seslendi: “Bütün Türkiye’ye seslenmek istiyorum; sakın kamplaşmayın. Herkesin düşüncesine saygı göstermeliyiz. Beraber bu güzel ülkede yaşayabiliriz. Beraber, birlikte yaşayacağız. Kamplaşmadan, kızmadan, kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimsenin kimliğini, hiç kimsenin inancını, hiç kimsenin yaşam tarzını siyasete malzeme etmeden millete hizmet etmenin görevini, aşkını yaşamalıyız.”

Sosyolog Prof. Dr. Ferhat Kentel, siyasi liderlerin adımlarını ve seçime doğru Türkiye’nin olası siyasi atmosferini Gündem’de yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.