Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Suudi Arabistan, şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına “kapıda vize” verecek

Suudi Arabistan yönetimi, “turistik vize” ve “kapıda vize” uygulamaları ile dünyanın her yerinden turist ağırlamaya hazırlanıyor. Böylece Suudi Arabistan’ı ziyaret etmek isteyen ve şartları yerine getiren Türk vatandaşlarına kapıda vize verilecek.

DHA’nın haberine göre Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İngiltere ve Schengen vizesi/oturumu sahibi ve bu vizelerini en az bir kez kullanan Türk vatandaşları kapıda vize alarak Suudi Arabistan’a girebilecekler.

Ülkeye varışlarda alınacak vize ücreti ise sigorta dahil 128 dolar olarak belirlendi.

Koşullar neler?

“Turistik vize” ya da “kapıda vize” uygulamasında yolcuların pasaportlarında geçerli Schengen, ABD ve İngiltere vizesi olanların bu vizelerini en az bir kez kullanmış ve pasaportlarının ise en az altı ay geçerli olması gerekiyor.

Öte yandan Suudi Arabistan’a girişte sağlık sigortası satın alınması ve ülkede kalınacak süre zarfında otel rezervasyonu şartı da aranıyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.