Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Ücretleri ödenmeyen inşaat işçileri, şirkete ait AVM’de eylem yaptı

İstanbul-Ümraniye’de yapımı süren “Finans Merkezi” şantiyesinde Gür Yapı ve Yapı & Yapı taşeron firmalarında çalışan inşaat işçileri, ödenmeyen ücretleri için eylemlerine devam ediyor. 

Eyleme dün (6 Eylül) başlayan işçilerin Ataşehir’deki Emlak Konut GYO önündeki açıklamasına polis müdahale etmiş, aralarında sendika temsilcilerinin de olduğu en az 15 kişi gözaltına alınmıştı.

Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Devrimci Yapı, İnşaat ve Yol İşçileri Sendikası (Dev Yapı-İş) ve İnşaat İşçileri Sendikası (İnşaat-İş) üyesi inşaat işçileri, bugün de  Gür Yapı’ya ait olan Venezia Mega Outlet AVM’de eylemdeydi.

https://twitter.com/medyascope/status/1567478242411429888?s=20&t=GiAXEMaJZnpSaUWASVG04g

“İnşaat işçisi köle değildir”

“İnşaat işçisi köle değildir” sloganıyla yürüyen işçileri özel güvenlik engellemek istedi.

İşçiler özel güvenlik müdahalesine rağmen eylemine devam etti. 

Güvenlik amirleri, eylemi görüntüleyen gazeteci Hayri Tunç’a da müdahale etti. 

İşçiler, AVM önünde bekleyişlerini sürdürüyor.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.