Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

F-35’lerin bir parçası Çin malı çıktı, Pentagon teslimatı durdurdu

Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD), F-35 savaş uçaklarının motorunda kullanılan mıknatıslardan birinin hammaddesinin Çin’den ithal edildiğininin tespit edildi. Bunun üzerine F-35’lerin Amerikan ordusu ve müşteri ülkelere teslimatı askıya alındı.

Pentagon Sözcüsü Russell Goemaere, F-35’lerin motorundaki yağ pompasındaki bir alaşımın Çin’den ithal edildiğini söyledi. Bu durumun ülkedeki tedarik yasalarına uygun olmadığını belirten Goemaere, söz konusu alaşımın bilgi aktarmadığı, uçağa zarar vermediğini ve herhangi bir risk içermediğini de sözlerine ekledi.

Pentagon’dan yapılan açıklamada, F-35’lerin Amerikan ordusuna ve müşteri ülkelere teslimatının askıya alındığı belirtildi. Şu ana dek teslim edilen ve kullanılan uçaklar ise bu süreçten etkilenmeyecek.

Uçağın ana üreticisi Lockheed Martin de uçağın turbo motor pompalarından birinde kullanılan alaşımın Çin’den ithal edildiğini doğruladı. Pompayı üreten Honeywell International ise müşterilerin gereksinimlerini karşılamak için yüksek kaliteli ürünler sağlamaya devam edeceklerini söyleyerek, pompa üretimi için alternatif bir kaynak aramaya başladıklarını açıkladı.

Kaynak: Reuters

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.