Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa arenasında: Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor ve Başakşehir sahada

Temsilcilerimiz bugün (8 Eylül) Avrupa arenasında boy gösterecek. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu maçında Dinamo Kiev’i konuk edecek. Trabzonspor ise H Grubu’nun açılışını, Ferencvaros deplasmanında yapacak. 

Öte yandan UEFA Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil edecek Sivasspor ile Başakşehir, ilk hafta maçlarına bugün çıkacak. Sivasspor, Slavia Prag’ı konuk ederken, Başakşehir ise Hearts deplasmanına konuk olacak. 

Fenerbahçe’nin konuğu Dinamo Kiev 

Jorge Jesus yönetiminde sezona iddialı giren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında Dinamo Kiev ile kozlarını paylaşacak. Ülker Stadyumu’nda oynanacak ve saat 19.45’te başlayacak karşılaşmayı, Macaristan Futbol Federasyonu’ndan Tamas Bagnar yönetecek.

Fenerbahçe, Dinamo Kiev’i yenerek UEFA Avrupa Ligi’ne üç puanla başlamanın hesaplarını yapıyor. Sarı-lacivertliler, aynı zamanda UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda elendiği Ukrayna temsilcisinden rövanşı da almak istiyor. Fenerbahçe’nin Avrupa kupaları tarihinde mağlup edemediği takımlar arasında en fazla karşılaştığı iki rakibinden biri Dinamo Kiev (Arsenal ile birlikte).

Fenerbahçe’de sakatlığı bulunan Nazım Sangare’nin yanı sıra Lemos, Novak, Bruma ve Serdar Dursun, UEFA listesine dahil edilmedi. 

Trabzonspor, Ferencvaros deplasmanında 

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında Macaristan temsilcisi Ferencvaros’a konuk olacak. Ferencvaros Stadı’nda oynanacak ve TSİ 22.00’de başlayacak karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan hakem Fabio Maresca yönetecek.

Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında oynadığı son 13 karşılaşmada 9 mağlubiyet, 4 beraberlik alarak galibiyet yüzü göremedi. Trabzonspor, Ferencvaros’u mağlup ederek Avrupa’daki bin 112 günlük galibiyet hasretine son vermek amacında. 

Trabzonspor’da Hüseyin Türkmen, Serkan Asan, Bruno Peres, Edin Visca ve Dorukhan Toköz, Ferencvaros deplasmanında forma giyemeyecek.

Sivasspor, Slavia Prag’ı ağırlayacak 

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi G Grubu ilk hafta maçında Slavia Prag’ı sahasında konuk edecek. 

Sivas 4 Eylül Stadı’nda oynanacak ve saat 22.00’de başlayacak müsabakayı, Hırvatistan Futbol Federasyonu’ndan Fran Jovic yönetecek. 

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Malmö’ye elenen Sivasspor, yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam ediyor. Süper Ligi geçen sezon 10. sırada tamamlayan Rıza Çalımbay’ın ekibi, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmişti. 

Başakşehir, Hearts’a konuk olacak

UEFA Konferans Ligi A Grubu ilk maçında Medipol Başakşehir, İskoçya’nın Hearts takımıyla karşılaşacak. İskoçya’nın başkenti Edinburgh’taki Tynecastle Park’ta TSİ 19.45’te başlayacak mücadeleyi, Polonya Futbol Federasyonu’ndan hakem Krzyszstof Jakubik yönetecek. 

Medipol Başakşehir, Hearts maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 43. kez sahaya çıkacak. Temsilcimiz, Avrupa’da oynadığı 42 karşılaşmada 13 galibiyet, 10 beraberlik ve 19 mağlubiyet aldı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.