Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Vietnam’da karaoke bar yandı: 32 kişi hayatını kaybetti

Vietnam’ın güneyindeki Ho Chi Minh City yakınlarındaki bir karaoke barda çıkan yangında en az 32 kişi hayatını kaybetti, çok sayıda kişi yaralandı. Yangının çıkışı nedeni ise araştırılıyor.

Salı gecesi Vietnam’ın güneyindeki bir karaoke barda çıkan yangında en az 32 kişi hayatını kaybetti. Cong An Nhan Dan gazetesi, 17’si erkek ve 15’i kadın olmak üzere 32 kişinin hayatını kaybettiğini doğruladı. Öte yandan yetkililer, barda 30 farklı oda olduğunu ve tuvalette de çok sayıda ölü bulunduğunu aktardı.

Kamu Güvenliği Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada yangının başladığı an barda 60 kişi bulunuyordu. Yangının birinci katta başladığı fakat kısa zaman içinde yanıcı maddelerin de bulunduğu üçüncü kata sıçradığı belirtildi. Yerel basına göre dört kişi binadan kaçmak için ikinci ve üçüncü kattaki balkonlardan atladı.

Vietnam Başbakanı Pham Minh Chinh, özellikle karaoke barlar olmak üzere riskli mekanların daha fazla denetim altında tutulmasını talep etti.

2016 yılında da Hanoi’de bir başka karaoke salonunda çıkan yangında 13 kişi hayatını kaybetmişti. Geçen ay da Hanoi’deki bir başka karaoke barda çıkan yangını söndürmeye çalışırken üç itfaiyeci hayatını kaybetmişti.

Kaynak: BBC, Guardian

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.