Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (134): Süper Lig’in altıncı haftasında heyecan ile beklenen beş maç – Beşiktaş’ın konuğu Medipol Başakşehir

Spor Toto Süper Lig’de altıncı hafta heyecanı bugün (9 Eylül) oynanacak Alanyaspor-MKE Ankargücü karşılaşması ile başlayacak. Medyascope Spor Servisi olarak, futbolseverlerin bu hafta mutlaka takip etmesi gereken beş maçı sizin için derledik.

5) Konyaspor-Hatayspor

İlhan Palut’un çalıştırdığı Konyaspor, Yeni Eskişehir Stadyumu’nun ev sahipliği yapacağı maçta Hatayspor’u konuk edecek. Geçen sezon ligi 3. sırada tamamlayarak adından söz ettiren yeşil-beyazlı ekip, bu sezon oynadığı beş maçta topladığı 11 puanla Beşiktaş’ın arkasında ikinci sırada yer alıyor. 

Konyaspor, Hatayspor’u konuk ettiği son 13 lig maçında 12 galibiyet ve 4 beraberlik aldı. Yeşil-beyazlı ekip, 1979 yılından bu yana rakibine sahasında kaybetmedi. 

Ligde oynadığı dört karşılaşmada sadece bir puan toplayabilen Hatayspor, deplasmanda çıktığı son 11 maçta galibiyet yüzü göremedi. Hatayspor, bu karşılaşmaların beşinde ise gol sevinci yaşamayı başaramadı. 

4) Fatih Karagümrük-Giresunspor

Andrea Pirlo’nun çalıştırdığı Fatih Karagümrük, ligde oynadığı dört karşılaşmada bir galibiyet, bir beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. İstanbul temsilcisi, Giresunspor’u konuk ettiği beş resmi maçın tamamını kazanırken, ligde aldığı dört galibiyette de rakip filelere iki gol atmayı başardı. Ancak Karagümrük, ligde oynadığı son altı maçın sadece birini kazanarak kötü bir performans ortaya koydu. 

Beş hafta sonunda 6 puan toplayan Giresunspor, Fatih Karagümrük ile oynadığı dokuz resmi maçın sadece birini kazanabildi. Son iki lig maçını gol atamadan kaybeden Karadeniz temsilcisi, geçen sezonunun ilk dört haftasından bu yana bu şekilde üst üste üç yenilgi almadı.

3) Kasımpaşa-Galatasaray

Lige oldukça kötü bir giriş yapan Kasımpaşa, son iki haftada altı puan toplayarak moral buldu. İstanbul temsilcisi, Galatasaray’a rakip olduğu son Süper Lig maçını deplasmanda 3-1 kazanmayı başardı. Kasımpaşa, rakibine karşı tarihinde üst üste iki galibiyet alamadı. 

Okan Buruk’un Galatasaray’ı, beş hafta sonunda 10 puan topladı. Kadrosunu Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Leo Dubois, Lucas Torreira, Dries Mertens, Yusuf Demir, Milot Rashica, Mathias Ross, Juan Mata ve Mauro Icardi gibi isimlerle güçlendiren Galatasaray, deplasmanda Kasımpaşa’yı mağlup etmek amacında. 

Galatasaray, Kasımpaşa’ya konuk olduğu son iki lig maçında bir beraberlik ve bir mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. Sarı-kırmızılılar, bu sezon deplasmanda oynadığı üç lig maçında da kalesini gole kapatmayı başardı. 

2) Adana Demirspor-Trabzonspor

UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı son karşılaşmada Ferencvaros’a 3-2 kaybeden Trabzonspor, ligde oynadığı beş karşılaşmada 10 puan topladı. Bordo-mavililer, Adana Demirspor ile oynadığı son sekiz Süper Lig maçının yedisini kazanmayı başardı. Bu sezon ligde oynadığı beş maçın dördünde kalesini gole kapatan Trabzonspor, aynı sayıda gole kapamayı daha önceki 19 karşılaşmalık süreçte yapabilmişti. 

Vincenzo Montella’nın Adana Demirspor’u, ligde beş hafta sonunda 10 puan topladı. Evinde oynadığı son üç lig maçını da gol yemeden kazanan Adana Demirspor, lig tarihinde bu şekilde daha uzun bir seriyi sadece Aralık 1982 ile Nisan 1983 tarihleri arasında yakalayabilmişti. 

1) Beşiktaş-Medipol Başakşehir

Valerien Ismael yönetiminde sezona formasyon tartışmalarıyla giren Beşiktaş, son haftalarda aldığı galibiyetlerle liderlik koltuğuna oturdu.

Oynadığı oyunla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Beşiktaş, Medipol Başakşehir’i konuk ettiği son 10 lig maçında üç galibiyet ve yedi beraberlik alarak yenilgi yüzü görmedi. Ancak Beşiktaş, İstanbul takımlarıyla oynadığı son sekiz lig maçının sadece ikisini kazanabildi. 

Emre Belözoğlu’nun çalıştırdığı Başakşehir, Süper Lig’de dört maça çıktı. Lacivert-turunculu ekip, topladığı 10 puanla dördüncü sırada yer alıyor. 

UEFA Konferans Ligi’nde Hearts’ı deplasmanda 4-0’la deviren Başakşehir, 2011-2012 sezonundan bu yana Beşiktaş’ı deplasmanda mağlup edemedi. Başakşehir, yeni sezonun ilk dört haftasında ise kalesini gole kapatmayı başardı. 

Süper Lig’de haftanın programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.