Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (9 Eylül 2022): Kraliçe Elizabeth’in ardından | IŞİD’in lideri yakalandı

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth 96 yaşında hayatını kaybetti. İngiltere’nin en uzun tahtta kalan hükümdarı Kraliçe Elizabeth, doktorların sağlığı hakkında kaygılanmasının ardından İskoçya’daki Balmoral Kalesi’nde tıbbi gözetim altına alınmıştı. Elizabeth’in ölümünün ardından Galler Prensi Charles, İngiltere’nin yeni kralı oldu.

IŞİD’in en önemli üst düzey yöneticilerinden biri Türkiye’de yakalandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin 99. kuruluş yıldönümü nedeniyle CHP’ye yeni katılan 99 gençle birlikte Anıtkabir’i ziyaret etti. 

İstanbul’da 18 Eylül’de gerçekleştirilecek olan LGBTİ+ karşıtı “Büyük Aile Buluşması” isimli mitinge çağrı yapan video, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun (RTÜK) internet sitesinde kamu spotları başlığı altında yer aldı. RTÜK Üyesi İlhan Taşçı konuyla ilgili Medyascope’a konuştu.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, gazeteci Kumru Başer ile İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in ölümünün ardından İngiltere’de yaşananları, Medyascope muhabiri Doğu Eroğlu ile İstanbul’da yakalanan IŞİD liderini konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.