Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kırmızı bültenle aranan Sırp suç örgütü lideri İstanbul’da öldürüldü

Kırmızı bültenle aranan Sırp suç örgütü lideri Jovica Vukotiç’in İstanbul’da öldürüldüğü belirtiliyor. Sırp basınında çıkan haberlere göre “Skaljari” ismiyle bilinen çetenin lideri Jovica Vukotiç, İstanbul’da bir otomobilde seyir halindeyken uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürüldü.

Yaklaşık bir sene önce Interpol tarafından hakkında kırmızı bülten çıkarılan Vukotic, İstanbul Şişli’de bir otomobilde sevgilisi ve çocuklarıyla beraber seyir halindeyken silahlı saldırıya uğradı ve yaşamını yitirdi. Beş el ateş eden saldırganın silahından çıkan dört kurşun Vukotiç’in vücuduna isabet etti ve Vukotiç olay yerinde hayatını kaybetti.

Vukotiç’in, 2003 yılında suikast sonucu öldürülen Sırbistan Başbakanı Zoran Cinciç’in katil zanlısı Luka Bojoviç ile yakın ilişkisi olduğu iddia ediliyordu.

Soylu geçen sene açıklamıştı

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, geçen sene katıldığı bir televizyon programında isim vermeden Vukotiç’in Antalya’da yakalandığını ve sınır dışı edildiğini söylemişti: “Bütün balkanların en büyük mafyasının Türkiye’de olduğu söylendi. Skaljari suç örgütü Balkanlar’da bir numaradır. Devletler korkar. Liderini Antalya’da yakaladık.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.