Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa arenasında: Michy Batshuayi, Fenerbahçe’yi galibiyete taşıdı – Trabzonspor, Macaristan’dan eli boş döndü

Temsilcilerimiz dün (8 Eylül) Avrupa arenasında boy gösterdi. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu maçında Dinamo Kiev’i 2-1 mağlup etti. Trabzonspor ise H Grubu’nun açılışında Ferencvaros’a deplasmanda 3-2 mağlup oldu. Öte yandan UEFA Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil edecek Sivasspor ile Başakşehir, ilk hafta maçlarına çıktı. Sivasspor, Slavia Prag ile 1-1 berabere kalırken, Başakşehir ise Hearts’ı deplasmanda 4-0 yendi.

Michy Batshuayi, Fenerbahçe’yi galibiyete taşıdı 

Jorge Jesus yönetiminde sezona iddialı giren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ilk maçında Dinamo Kiev ile kozlarını paylaştı. Ülker Stadyumu’nda oynanan karşılaşmayı, Macaristan Futbol Federasyonu’ndan Tamas Bagnar yönetti. 

Karşılaşmanın 35. dakikasında Gustavo Henrique’nin kafa golüyle 1-0’ı yakalayan Fenerbahçe, soyunma odasına bu skorla önde girdi. İkinci yarıda etkisini kaybeden Fenerbahçe, 63. dakikada kalesine isabet eden ilk şutta golü yedi. Dinamo Kiev’e beraberliği getiren isim Viktor Tsygankov oldu. Kalesinde gördüğü golün ardından baskısını artıran Fenerbahçe, Michy Batshuayi’nin 90+2’deki golü ile zafere uçtu. 

Fenerbahçe’nin grubundaki diğer maçta Rennes deplasmanda Larnaca’yı 2-1 mağlup etti. Fenerbahçe, gruptaki ikinci maçında deplasmanda Rennes ile karşılaşacak. Kiev ise Larnaca ile kozlarını paylaşacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Trabzonspor, Macaristan’dan eli boş döndü 

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında Macaristan temsilcisi Ferencvaros’a konuk oldu. Ferencvaros Stadı’nda oynanan karşılaşmayı İtalya Futbol Federasyonu’ndan hakem Fabio Maresca yönetti. 

Maçın hemen başında 5. dakikada Nguen’in golüyle 1-0 geriye düşen Trabzonpor, 16. dakikada Civic’in kırmızı kart görmesiyle neredeyse maç boyu bir kişi fazla oynadı. Ancak Macaristan temsilcisi, 29. dakikada Traore’nin golüyle farkı ikiye çıkardı. Trabzonspor, 39. dakikada yeni transferi Maxi Gomez ile aradaki farkı bire indirdi. Ancak 44’de sahneye çıkan Nguen, kaydettiği penaltı golüyle ilk yarının skorunu belirledi. 

Trabzonspor, ikinci yarıda baskısını artırdı. Oyuna 60’da giren Umut Bozok, 71. dakikada Trabzonspor’u puan için umutlandıran golü kaydetti. Ancak temsilcimiz, karşılaşmanın kalan dakikalarında beraberlik golünü bulmayı başaramadı. 

Trabzonspor gruptaki ikinci maçında gelecek hafta Kızılyıldız ile karşılaşacak. Ferencvaros da Monaco’ya konuk olacak.

Medipol Başakşehir’den görkemli zafer

UEFA Konferans Ligi A Grubu ilk maçında Medipol Başakşehir, İskoçya’nın Hearts takımıyla karşılaştı. Temsilcimiz, İskoçya’nın başkenti Edinburgh’taki Tynecastle Park’ta oynanan karşılaşmada adeta gövde gösterisi yaptı. 

Üç tur geçerek UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde gruplara kalan Başakşehir, Hearts’ı deplasmanda 4-0 yenerek 3 puanın sahibi oldu. 3 puanı getiren golleri 26. dakikada Hasan Ali Kaldırım, 67. dakikada Ndayishimiye, 75’te Okaka ve 82. dakikada Berkay Özcan kaydetti.

Gruba 3 puanla başlayan Başakşehir, gelecek hafta sahasında Fiorentina’yı konuk edecek.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Sivasspor, Slavia Prag ile yenişemedi

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi G Grubu ilk hafta maçında Slavia Prag’ı sahasında konuk etti. 

Sivas 4 Eylül Stadı’nda oynanan karşılaşma, 1-1’lik eşitlik ile sona erdi. Temsilcimizin golünü, Dia Saba atarken, Prag’ın golünü ise Peter Olayinka kaydetti. 

Sivasspor, ikinci hafta maçında Cluj deplasmanına konuk olacak. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.