Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 911. haftalarında 12 Eylül ile yüzleşmeye ve hesaplaşmaya çağırdı: “12 Eylül zihniyetini yaşatanları affetmeyeceğiz”

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 212. haftasında sosyal medyadan açıklama yaptı. 12 Eylül darbe döneminde gözaltına kaybedilen insanları unutmadıklarını belirten Cumartesi Anneleri, herkesi 12 Eylül ile yüzleşmeye ve hesaplaşmaya çağırdı. Haftanın açıklamasını, 12 Eylül gözaltılarında kaybedilen Hayrettin Eren’in kardeşi İkbal Eren okudu. Eren “12 Eylül Askeri Darbesi yüzleşilmemiş, hesaplaşılmamış, yaraları sarılmamış toplumsal travmalarımızdan biri olarak kalmaya devam etti” diye konuştu. Ayrıca Eren, 12 Eylül ile hesaplaşma taleplerinden vazgeçmeyeceklerini söyledi ve “12 Eylül Askeri Darbesi’nin 42. yılına girerken bir kez daha ’12 Eylül işkencehanelerinde kaybedilen insanlarımızı unutmadık! Onları kaybedenleri, kaybedenleri cezasızlıkla koruyanları, 12 Eylül zihniyetini yaşatanları affetmeyeceğiz! 12 Eylül’le yüzleşme ve hesaplaşma talebimizden vazgeçmeyeceğiz’ diyoruz” diye konuştu

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.