Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu anketlerde Akşener’i ilk kez geçti

MetroPOLL Araştırma, ağustosta yaptığı “Cumhurbaşkanlığı seçim senaryoları: 2. tur” anketinin sonuçlarını paylaştı. Yapılan araştırmaya göre, ikinci turda AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan karşısında, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İYİ Parti lideri Meral Akşener’den yüksek oy alıyor.

Dört aday da Erdoğan’ı geçiyor

Ankete katılanlara “Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura aşağıdaki yer alan adaylar kalırsa hangi adaya oy verirsiniz?” diye soruldu. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ikinci tura Erdoğan ve Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş kalırsa, halkın yüzde 38’i Erdoğan’a yüzde 54’ü Yavaş’a oy vereceğini belirtti.

Erdoğan’ın karşısında İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun yer alması durumunda, halkın yüzde 41’i Erdoğan’ı yüzde 49’u İmamoğlu’na oy vereceğini söylüyor.

Kılıçdaroğlu ile Erdoğan’ın ikinci tura kalması durumunda, halkın yüzde 41’i Erdoğan’ı, yüzde 48’i Kılıçdaroğlu’nu tercih ediyor.

Akşener ile Erdoğan’ın ikinci tura kalması durumunda ise yüzde 42’si Erdoğan’a, yüzde 45’i Akşener’e oy vereceğini söyledi.

“Kılıçdaroğlu daha güçlü bir performans gösterdi”

MetroPOLL Araştırma’nın Kurucusu ve Yöneticisi Özer Sencar sonuçlarla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama şöyle dedi:

“Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Erdoğan ile rakipleri arasındaki güç dengesi. Bu ay bir ilk gerçekleşti ve Kılıçdaroğlu Erdoğan karşısında Meral Akşener’den daha güçlü bir performans gösterdi. Siyasette oyun kurucu-yön verici rolünü Kılıçdaroğlu ve yeni kurulan Zafer partisine terk etmenin Akşener’e bedeli”

Kararsız seçmen Kılıçdaroğlu’na yönelmişti

MetroPOLL tarafından cuma günü (9 Eylül) açıklanan bir başka araştırmada, kararsız seçmenin Kılıçdaroğlu’na yöneldiği ortaya çıkmıştı.

Sencar cuma günü açıklaman ankete ek olarak “Kararsız kitlenin azalması ile aynı süreçte AKP’nin oyunun 4 puan artması, kararsızlar içindeki AKP kökenlilerin azaltmıştır. Buna karşı kararsızlar içindeki CHP kökenlilerin aynı kalması sonucu kararsızlar arasında Kılıçdaroğlu desteğini artırmıştır” diye yazdı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.