Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP’li Yıldırım Kaya, Gezi davası tutuklularını ziyaret etti, Kavala’nın mesajını aktardı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya bugün (11 Eylül) Gezi davası kapsamında Marmara Kapalı Cezaevi’nde tutuklu bulunan Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Ali Hakan Altınay’ı ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Yıldırım Kaya bugün (11 Eylül) Marmara Kapalı Cezaevi’nde Gezi davası tutukluları Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Ali Hakan Altınay’ı ziyaret etti.

Ziyaretinin ardından Atalay, Kavala, Kahraman ve Altınay’ın mesajlarını paylaşan Kaya “Gezi neydi? Çevreye, doğaya, yaşama sahip çıkmaktı. Hepsi çok iyiler, moralleri çok yüksek. Diyorlar ki ‘Gün gelecek, devran dönecek ve biz hak ettiğimiz özgürlüğümüze kavuşacağız. 12 Eylül karanlığı nasıl yırtılıp bir kenara atılmışsa bu karanlıktan da biz aydınlığa hep beraber çıkacağız’ diyorlar” şeklinde konuştu.

Kaya, Kahraman’ın “Ben, kentsel dönüşüm konusunda tüm imar mevzuatlarının yeniden yazılması, İmar ve Şehircilik Bakanlığı konusundaki hazırlıklar, tüm bunlara dair, yani bir kent yaşamına dair, özgür bir kentte nasıl yaşanabilir ve nasıl yaşanması gerekir, buna dair çalışmalar yürütüyorum” dediğini aktardı.

Altınay: “Helalleşme, kardeşlikle pekiştirilmeli”

Atalay’ın kendisinden bir isteği olduğunu belirten Kaya, “Benden bir isteği oldu. ‘Ne olur Yıldırım Hocam Aladağ’a git o dört köyü gez. O anaların yürek yangını sönmedi, onların elinden tut”’ dedi. Kaya, açıklamasında CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısına da değindi. Altınay’ın mesajını ileten Kaya, “Hakan ne diyor, ‘Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme çağrısı çok önemliydi. Ama helalleşmeyi kardeşlikle pekiştirmek gerekir. Bunu taçlandırmak için birbirimize kulak verelim’ diyor” açıklamasında bulundu.

Kavala: “Kılıçdaroğlu’nun helalleşme teklifi olumlu”

Kaya, bin 785 gündür tutuklu olan Kavala’nın “Ben de Kemal Kılıçdaroğlu’nun helalleşme teklifini çok olumlu buluyorum. Yeniden kaynaşmaya ihtiyacımız var. Yeniden buluşmaya ihtiyacımız var. Önyargılardan kurtulmaya ihtiyacımız var” dediğini dile getirdi.

Kaya, açıklamasında “Onlar gün gelecek özgürlüklerine kavuşacaklar. Onlar çocuklarına, eşlerine ve sevdiklerine kavuşacaklar. Hep birlikte bunu başaracağız” ifadelerine yer verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.