Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

CHP Parti Meclisi üyesi Nevaf Bilek’e “Kürdistan” soruşturması | Medyascope’a konuşan Bilek: “Türkiye’de adalet olduğuna inanmasam da adalet yerini bulacaktır”

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP Parti Meclisi üyesi Nevaf Bilek hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla soruşturma başlattı. Medyascope’a konuşan Bilek, “Türkiye’de ne kadar adalet olduğuna inanmasam da adalet yerini bulacaktır” dedi.

CHP Parti Meclisi üyesi Nevaf Bilek, 10 Eylül’de Diyarbakır’ın merkez Yenişehir ilçesinde gerçekleştirilen CHP’nin Olağanüstü İl Başkanlığı Kongresi’nde Rudaw’a açıklamalarda bulundu.

Bilek, “Şu anda iki listemiz bulunuyor. Seçim sonucunun Diyarbakır’a, Türkiye’ye, dünyaya hayırlı olmasını diliyoruz. Diyarbakır hakikaten Türkiye Kürdistan’ında önemli, tarihi bir şehrimiz. Büyük bir şehrimiz. Ben de aslen Siirtliyim ve Diyarbakır’ı iyi tanıyorum. İhraç edilenlerden bahsettiğiniz. Partilerde bazen insanlar ihraç edilebiliyor ama ileriye bakmamız gerekiyor. İhraç edilenler de onlar da bizim arkadaşlarımız, dostlarımız. Bir kötülük oldu manasına gelmiyor. Ankara’dan parti başkanı böyle bir karar verdi, bizim de bu kararı kimseyi küstürmeden, uzaklaştırmadan uygulamamız lazım” diye konuştu.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Bilek hakkında “terör örgütü propagandası yapmak” suçlamasıyla soruşturma başlattı.

Medyascope’a konuşan Bilek, hakkında başlatılan soruşturmayla ilgili şunları söyledi:

“Yorum veya değerlendirme yapmaya gerek yok. Türkiye’de ne kadar adalet olduğuna inanmasam da adalet yerini bulacaktır diyorum.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.