Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Dünyaca ünlü yazar Javier Marias hayatını kaybetti

Dünyaca ünlü İspanyol yazar Javier Marias 70 yaşında hayatını kaybetti. Marias’ın uluslararası birçok ödülü bulunmaktaydı. 

Javier Marias’ın yayıncısı Alfaguara, İspanyol yazar Marias’ın dün (11 Eylül) 70 yaşında öldüğünü açıkladı. Son bir aydır zatürre tedavisi gören Marias, 2002-2007 yılları arasında çıkan “Yarınki Yüzün” üçlemesi de dahil olmak üzere 16 roman yayımladı.

İspanyol yazar Eduardo Mendoza, İspanya’nın günlük gazetesi El Pais için yazdığı bir övgü yazısında, “Javier Marias İspanya’nın en iyi yazarıydı” dedi.

İspanya Başbakanı Pedro Sanchez ise “İspanyol edebiyatı için üzücü bir gün. Zamanımızın en büyük yazarlarından biri olan Javier Marias bizi terk ediyor” diyerek üzüntüsünü dile getirdi.

Alfaguara tarafından yayınlanan istatistiklere göre, ödüllü yazarın kitapları 46 dile çevrildi ve 56 ülkede yaklaşık 9 milyon satıldı. El Pais için çevirmen ve köşe yazarı olarak çalışan Marias, çalışmaları nedeniyle bir dizi ödül almıştı.

Kaynak: Reuters

Derleyen: Gökalp Badak

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.