Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (12 Eylül 2022): 12 Eylül darbesinden bugüne Türkiye | CHP MYK ve Ankara kulisleri

42 yıl önce bugün, 12 Eylül’de sabaha karşı Türk Silahlı Kuvvetleri yönetime el koydu. Bu müdahale ile Süleyman Demirel’in başbakan olduğu hükümet askerler tarafından devrilirken Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) faaliyetine geçici olarak son verildi. Ülkede sıkıyönetim ilan edildi.

Cumhuriyet Halk Partisi’nin (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK), Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında toplandı.

Ukrayna ordusu karşı taarruzda 3 bin kilometrekareden fazla toprağın geri alındığını açıkladı. Rus işgal kuvvetleri buna cevaben bölgedeki sivil altyapıyı hedef aldı.

Gökçe Çiçek Kösedağı’nın sunduğu “Güne Bakış”ta, 78’liler Girişimi Sözcüsü Celalettin Can ile 42. yılında 12 Eylül darbesini, Medyascope Ankara Temsilcisi Hıdır Göktaş ile CHP MYK’sını ve Ankara kulislerini konuştuk.

Editör: Egemen Gök

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.