Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (12 Eylül 2022): Okula dönüş | Altılı masa ve adaylık tartışmaları | Soylu-Özdağ küfürleşmesi

Yaz tatili sona erdi. 2022-2023 eğitim-öğretim yılı bugün başladı. Okul öncesi ve birinci sınıflar için uyum eğitimi geçen hafta tamamlanmıştı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) açıkladığı takvime göre okullarda ilk ara tatil 14-18 Kasım tarihleri arasında olacak. İkinci ara tatilse 17-20 Nisan 2023’de yapılacak. Yarıyıl tatili 23 Ocak’ta başlayacak ve 3 Şubat’ta sona erecek. Yaz tatili ise 16 Haziran 2023’te başlayacak.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri İkram Atabay ile öğretmenlerin, öğrencilerin durumunu, eğitim sistemindeki sorunları konuştuk.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözleri üzerine adaylık tartışmaları tekrar gündem oldu. İYİ Parti lideri Meral Akşener’den tepki gecikmedi, “HDP’nin olduğu masada biz olmayız” dedi. Halkların Demokratik Partisi’nden de Akşener’e cevap geldi. Kemal Kılıçdaroğlu ise adaylığa hazır olduğunu belirtti.

Politikyol Genel Yayın Koordinatörü gazeteci-yazar Murat Aksoy ile adaylık tartışmalarının altılı masanın geleceği üzerindeki etkilerini, kararsız seçmenleri konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.