Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Z Kuşağı Tartışıyor (41): Tüm yönleriyle “HDP’li bakan” tartışması

Z Kuşağı Tartışıyor‘da bu hafta, Marmara Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Uluslararası İlişkiler Bölümü öğrencileri Aybike Boyacıoğlu, Bekir Kandemir ve İstanbul Topkapı Üniversitesi İnternet ve Ağ Teknolojileri Bölümü öğrencisi Ekrem Doğan, Ali Deniz Çakır moderatörlüğünde, Gürsel Tekin’in açıklamalarından sonra başlayan ve İYİ Parti’nin tepki gösterdiği HDP’li bakan tartışmasını ve Mansur Yavaş’ın adaylık ihtimalini konuştu.

“İYİ Parti’nin Gürsel Tekin’e tepkisi anlaşılabilir ama tartışmanın boyutu çok çirkindi”

Gürsel Tekin’in HDP’ye bakanlık verilebilir açıklamasının ardından İYİ Parti’nin tepkisi hakkında konuşan Aybike Boyacıoğlu, “Altılı masada konuşulmamış bir konunun Gürsel Tekin tarafından dile getirilmesine tepki göstermek anlaşılabilir ama tartışmanın boyutu çok çirkindi. HDP’nin illegal bir parti gibi lanse edilmesi doğru değildi ama bence yine de talihsiz bir açıklama” dedi.

HDP’ye bakanlık verilmesinin doğru olmadığını ifade eden Ekrem Doğan ise şunları söyledi: “Bence Gürsel Tekin çok yanlış bir çıkış yaptı. İYİ Parti’nin tepkisi ise çok doğru çünkü İYİ Parti’nin HDP’ye bakış açısı belli.” İYİ Partililerin olaylara fevri yaklaştığını düşünen Bekir Kandemir ise, “İYİ Parti’nin sert reaksiyonu yanlış ama Gürsel Tekin daha da hatalı. Bir kere HDP masada yok. HDP masada yoksa bakanlığı neden olsun” dedi.

“Halk Meral Akşener’i umut olarak görüyor ve ona istediğini söyleyebiliyor”

Mansur Yavaş’ın adaylık ihtimalini değerlendiren Aybike Boyacıoğlu, “Mansur Yavaş ülkücü olmasına rağmen çevremde kendisini beğenen çok fazla solcu insan gözlemleyebiliyorum fakat Ümit Özdağ’ın açıklamalarından sonra Yavaş’ı aday göstermek ne kadar doğru bilmiyorum. Bence Türkiye’de sağ kesimin rahatlıkla oyunu alabilecek bir isim ama saha performansını görmeden bir şey söylemek gerçekten zor” diye konuştu.

Mansur Yavaş’ın adaylık çağrısının Meral Akşener üzerinden yapılmasının tesadüf olmadığını düşünen Ekrem Doğan ise şunları söyledi:

“Liderlerin hepsi sahada dolaşıyor ama hiçbir lidere Meral Akşener’e karşı beslenen umudun beslendiğini görmüyorum. Meral Akşener’in farkı halkın kendisini umut olarak görmesi. Halk Akşener’e istediğini söyleyebiliyor.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.