Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

ABD’de maymun çiçeğinden ilk ölüm

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Los Angeles kentinde yaşayan bir kişi, maymun çiçeği virüsüne yakalandıktan sonra hayatını kaybetti. Bu ölümün, maymun çiçeği nedeniyle ABD’deki ilk ölüm vakası olduğu düşünülüyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) Kaliforniya eyaletinin Los Angeles kentinde yaşayan bir kişi, maymun çiçeği virüsüne yakalandıktan sonra hayatını kaybetti. Bu vaka ABD’de, maymun çiçeği hastalığı sebebiyle gerçekleşen ilk ölüm vakası olduğu düşünülüyor. ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri (CDC), ölümün maymun çiçeğinden kaynaklandığını açıkladı.

Los Angeles Halk Sağlığı Departmanı dün (12 Eylül), hastanın bağışıklığının ciddi bir şekilde düştüğünü ve hastaneye kaldırıldığını söyledi. Hasta hakkında ise başka bir bilgi verilmedi.

Geçen ay Teksas’ta da, maymun çiçeğine yakalanan bir hasta hayatını kaybetmişti. Teksas’taki hastanın hayatının kaybetmesinin ardından hastanın ölümünde maymun çiçeğinin nasıl bir rol oynadığı hâlâ araştırılıyor.

Yetkililer, maymun çiçeği hastalığının ardından ölüm vakalarının çok nadir gözlemlendiğini fakat bağışıklık sistemi zayıf olan kişilerin ölme olasılığının daha yüksek olabileceğini söylüyor. CDC’ye göre ABD’de 21 bin 985 maymun çiçeği vakası görüldü. Bu sayı ile ABD, dünya genelinde en fazla vakaya sahip ülke.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.