Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener’den ortak aday ve HDP açıklaması

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, FOX TV’de çıktığı yayında hem altılı masanın adaylık tartışmaları hem de HDP hakkında değerlendirmelerde bulundu.

Altılı masanın ortak cumhurbaşkanı çıkarma kararlılığının devam ettiğini belirten Akşener, adayın nitelikleri için şunları söyledi: “Karar masadan çıkacak. Adayı altılı masa belirleyecek. Biz Cumhur İttifakı değiliz. Seçime tek adayla gidilmenin hem cumhurbaşkanlığını kazanmak hem de parlamenter sisteme geçiş açısından önemli buluyorum.”

Akşener, HDP hakkında ise şöyle konuştu:

“Birbirine karşı tavrı çok net olan iki parti var”

“Altı siyasi partinin yer aldığı bir masa bu. İktidar sürekli olarak yedinci ayağı olduğunu söylüyor. Bunun üzerinden özellikle HDP üzerinden terbiye edilmeye çalışılıyoruz, öte yandan muhalefetin içinde yer aldığını iddia eden kanaat önderleri de HDP’yle aynı yere yan yana getirebilmek için bizi terbiye ediyor. İpin ucunu o derece kaçırıyor ki Kürtlere sövmeye başlıyorlar. HDP’yi bizim başımızda bir terbiye unsuru ve sopa olarak kullanan dili seçmene o kadar yansımış ki, Kürt eşittir PKK’lı diye bir algı alev gibi yayılıyor. AKP’yi bu konuda uyarıyorum. Eğer Güneydoğu’da Kürtler olmasaydı PKK’ya karşı tavır koymasalardı biz neyi konuşuyor olacaktık. Öldürseler ben Kürtleri incitmeyeceğim. Bunu bir oy kaygısıyla da yapmıyorum. Allah şahidimdir oy verilsin verilmesin kaygısıyla yapmıyorum. Birbirine karşı tavrı çok net olan iki parti var, İYİ Parti ve HDP. HDP de bizim olduğumuz yerde olmayacağını ifade ediyor.” 

“Biz HDP’yle ilgili tutumumuzdan dolayı hemen önümüzde ‘altı milyon seçmen’ diye bir şey çıkıyor. Altı milyon seçmenin her birine saygımız sonsuz. Seçmen istediğine oy verir. Bize düşen saygı duymaktır. Mümkünse o seçmenin oylarından kendimize alabilmektir.”

“İmralı’yla görüşme trafiğinin başladığına dair duyumlar var”

“İmralı’yla iktidarın görüştüğüne dair duyumum var. Sayın Bahçeli’nin eline İstanbul seçimlerinin ikinci turunda olduğu gibi küt diye mektup düşer. Bunu nasıl paketleyeceğini düşünmekten zora düşülür. Ortağına da dikkat çekmesinde fayda var.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.