Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Avustralya’da bir kişi beslediği kanguru tarafından öldürüldü

Avustralya’da bir kişi, beslediği kanguru tarafından saldırıya uğradı. 77 yaşındaki kişi saldırının ardından hayatını kaybetti. Yaklaşık 50 milyon kangurunun yaşadığı Avustralya’da bu vaka, 1936’dan bu yana görülen ilk ölümcül vaka olma niteliği taşıyor.

Avustralya polisi, Avustralyalı bir kişinin evcil hayvan olarak beslediği bir kanguru tarafından saldırıya uğradığını ve hayatını kaybettiğini açıkladı. 77 yaşındaki kişi, akrabası tarafından 12 Eylül Pazartesi günü Perth’in yaklaşık 400 km güneyindeki Redmond’daki evinde yaralı halde bulundu.

Sağlık görevlileri Redmond’daki eve vardıklarında kangurunun yaralı kişiyi tedavi etmelerine izin vermemesi üzerine polis kanguruyu vurmak zorunda kaldı. Yaralı kişi de olay yerinde hayatını kaybetti.

Bir polis sözcüsü basına verdiği demeçte, adamın günün erken saatlerinde kanguru tarafından saldırıya uğradıklarını düşündüklerini söyledi.

Avustralya’da yaklaşık 50 milyon kanguru yaşıyor fakat bu gibi saldırılar oldukça nadir görülmekte. 77 yaşındaki Avustralyalının saldırıya uğrayıp hayatını kaybetmesi, 1936’dan bu yana ülkede bildirilen ilk ölümcül vaka.

Kaynak: BBC

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.