Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (135): Spor Toto Süper Lig’de altıncı haftanın “en”leri | Galatasaray, Kerem Aktürkoğlu ile kazandı – Bertrand Traore ısınıyor

Spor Toto Süper Lig 2022/2023 sezonu altıncı haftası son erdi. Haftanın maçında Medipol Başakşehir deplasmanda Beşiktaş’ı tek golle mağlup etti. Galatasaray, Kasımpaşa karşısında geriden gelerek kazandı. Haftanın en keyifli karşılaşmasında ise Adana Demirspor, Trabzonspor’u son dakikada yıktı. Fenerbahçe ise haftayı bay geçti.

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: Adana Demirspor 3-2 Trabzonspor

Spor Toto Süper Lig’in altıncı haftasının en keyifli karşılaşması, haftanın kapanış karşılaşmasında Adana Demirspor ile Trabzonspor arasında oynandı. Adana Demirspor’un ev sahipliğinde Yeni Adana Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip 10. dakikada Kevin Rodrigues’in harika frikik golüyle 1-0 öne geçti. Konuk ekip ise 36. dakikada Anastasios Bakasetas’ın penaltıdan kaydettiği golle skoru dengeledi ve karşılaşmanın ilk yarısı 1-1’lik eşitlikle sonuçlandı.

İkinci yarıya da iyi başlayan ev sahibi ekip olurken, 55. dakikada hızlı gelişen organize kontra atakta Badou N’Diaye’nin golüyle tekrardan üstünlüğü yakaladı. Bu dakikadan sonra savunmada riskleri alarak hücuma giden Trabzonspor, kalesinde birçok pozisyon verse de Adana Demirspor bu fırsatları değerlendiremedi. Trabzonspor 84. dakikada Naci Ünüvar’ın şık topuk pasında Umut Bozok’un uzak direğe vurduğu temiz plase ile skoru 2-2’de dengeledi. Maçın son anları büyük heyecana sahne oldu. Akintola’nın başlattığı atakta, ceza sahasının sağ köşesinde topla buluşan Svensson’un altı pasa gönderdiği pası Samet Akaydın tamamladı ve Adana Demirspor, 90+4’te bulduğu gol ile karşılaşmadan 3-2’lik skorla galip ayrıldı.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Arif Kocaman (Yukatel Kayserispor)

Spor Toto Süper Lig’in altıncı haftasında çok fazla genç oyuncu süre bulamasa da Yukatel Kayseripor’da 18 yaşındaki genç stoper Arif Kocaman Süper Lig’de ilk 11’de çıktığı ilk karşılaşmada kusursuz bir performans ortaya koydu. Majid Hosseini’nin yokluğunda bu sezon ilk kez Fraport Tav Antalyaspor karşısında sahaya çıkan genç oyuncu takımının 1-0’lık galibiyetinde önemli rol oynadı. Karşılaşmada 87 kez topla buluşan genç oyuncu, yaptığı 80 pasta %93,8 gibi iyi bir pas isabet oranı yakaladı.

Girdiği altı ikili mücadelenin dördünü kazanan Arif, 5 hava topu mücadelesinin de 3’ünden galip ayrıldı. Ayrıca 1 top çalma ve 4 pas arasının yanı sıra 1 de şut girişimini engelledi. Henüz 18 yaşında çıktığı ilk Spor Toto Süper Lig karşılaşmasında 90 dakika kusursuz şekilde oynayan Arif Kocaman, haftanın en iyi genç oyuncusu ödülünü de kazandı.

3) Haftanın teknik direktör hamleleri: İlhan Palut – Bruno Paz 

Spor Toto Süper Lig’in altıncı haftasını gol yemeden ve lider olarak kapatan Arabam.com Konyaspor’da teknik direktör İlhan Palut yaptığı değişiklikle haftaya damgasını vurdu. Konuk ettiği Atakaş Hatayspor karşısında ilk yarıda skoru bulmakta zorlanan Arabam.com Konyaspor’da teknik direktör İlhan Palut devre arasında Robert Muriç yerine Bruno Paz’ı oyuna dahil etti. Bruno Paz oyuna girdikten 20 dakika sonra 66. dakikada kaydettiği golle takıma 3 puanı getirdi. Yeşil-beyazlılar elde ettiği bu galibiyet ile ligin zirvesine oturdu.

4) Haftanın sürprizi: Beşiktaş 0-1 Medipol Başakşehir

Spor Toto Süper Lig’de altıncı haftanın sürprizine lig lideri Beşiktaş’ı deplasmanda tek golle mağlup eden Medipol Başakşehir imza attı. Perşembe günü İskoçya deplasmanından 4 gollü galibiyetle dönen turuncu-lacivertliler, üç gün aranın ardından Vodafone Park deplasmanında da gol yemeden galip gelmeyi başardı. Konuk ekip 71. dakikada, Beşiktaş kalesini bulan ilk şutta yeni transferi Bertrand Traore’nin şık golüyle galip gelmeyi başardı. Maç eksiği ile lider Arabam.com Konyaspor’un 1 puan gerisinde ikinci sıraya yükselen Başakşehir, ligin gol yemeden devam iki ekibinden biri olmayı da sürdürdü.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

1) Haftanın Kare Ası: Kerem Aktürkoğlu – Badou N’Diaye – Bertrand Traore – Efkan Bekiroğlu

Geçtiğimiz sezon yakaladığı harika performans sonrasında bu sezona iyi başlayamayan Kerem Aktürkoğlu eleştiri oklarının hedefindeydi. Ancak Kasımpaşa karşısında kaydettiği iki harika golle takımına 3 puanı getiren 24 yaşındaki yıldız, bu sezon şeytanın bacağını da kırmış oldu.

Adana Demirspor, konuk ettiği son şampiyon Trabzonspor karşısında galibiyete giderken, Badou N’Diaye oyunun hem savunma hem de hücum kısmında yaptıkları ile galibiyette önemli rol oynadı.Girdiği 10 ikili mücadelenin 6’sını kazanan N’Diaye, 5 top çaldı ve bunlarının yanında 1 de gol atma başarısını gösterdi.

Hem geçtiğimiz hafta, hem de hafta içi oynanan Hearts maçında çok yaklaşsa da bir türlü gol sevinci yaşayamayan Medipol Başakşehir’in yıldızı Bertrand Traore Beşiktaş karşısında aradığı golü sonunda buldu. Takımının girdiği tüm tehlikelerde payı olan yıldız futbolcu, 71. dakikada kendi kazandığı top sonrasında atağın devamında çıkardığı temiz plase ile 3 takımına üç puanı getirdi.

Corendon Alanyaspor, konuk ettiği MKE Ankaragücü karşısında son dakikalarda bulduğu golle üç puanı hanesine yazdırırken, karşılaşmanın en iyi performans gösteren futbolcusu Efkan Bekiroğlu galibiyet golüne adını yazdıran isimdi. Gol dışında da oldukça etkili performans gösteren futbolcu takımının galibiyetinde önemli rol oynadı.

Altıncı hafta karşılaşmalarında alınan toplu sonuçlar:

Altınca haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.