Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Erdoğan sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Projeye başvuruların yarın (14 Eylül) başlayacağını belirten Erdoğan, “Vatandaşlarımız 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecek” dedi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kongre ve Kültür Merkezi’nde sosyal konut projesinin tanıtım törenine katıldı. Kampanyanın dünyadaki en büyük konut yatırımı olduğunu söyleyen Erdoğan, projenin detaylarını paylaştı.

Erdoğan, başvuruların yarın (14 Eylül) itibariyle başlayacağını ve ekim ayına kadar süreceğini aktardı.

81 ilde 500 bin sosyal konut yapmayı hedeflediklerini belirten Erdoğan, “250 bin konut amaçlı arsa. 50 bin iş yeri yaparak milletimizin istifadesine sunmaktır. Böylece sosyal konut sayısını 2 milyona, bunların içinde oturan vatandaş sayımızı da 10 milyonun üzerine çıkarmış olacağız” dedi.

81 ilde 2023-2028 arasını kapsayan beş yıllık süreçte tamamlanması hedeflenen projenin yaklaşık 900 milyar liralık bir proje olduğunu söyleyen Erdoğan, “Böylesine devasa bir yatırım ülkenin tamamında ev ve kira fiyatlarını düşüreceği gibi vatandaşların konuta ulaşımını da kolaylaştıracak” diye konuştu.

Gençlere kontenjan

Gençlere 50 bin konut kontenjan oluşturulduğunu aktaran Erdoğan şöyle devam etti:

Bu devasa sosyal konut projemizin ilk etabını oluşturan 250 bin konutu iki yılda bitirerek hak sahiplerinin kullanımına sunmayı planlıyoruz. 50 binini İstanbul’da, 18 binini Ankara’da, 12 bin 500’ünü İzmir’de, 8 bin 650’sini Bursa’da, 7 bin 500’ünü Konya’da inşa edeceğiz. Diğer illerimizde de değişen sayılarda konut sayısı paylaşacağız.

Şehit yakınları ve gazilere 12 bin 500 konut, engelli vatandaşlarımıza 12 bin 500 konut, emekli vatandaşlarımıza ise 50 bin konut kontenjan ayırıyoruz. Gençlerimiz için de bir kontenjan oluşturduk. 50 binini de gençlerimize tahsis ettik.

Konutların fiyatları ve taksitleri

Erdoğan konutların tutarları ve taksitleri ile ilgili şöyle konuştu:

Vatandaşlarımız 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecek. Aynı şekilde toplamda 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3 bin 187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecek. İstanbul’da hane geliri 18 bin liranın, diğer illerde 16 bin liranın altında olan herkes başvurabilecek.

Arsa ve iş yerlerinin toplam tutarı ve vadesi

“Vatandaşlarımıza altyapıları ve imarı hazır arsa alternatifi de sunuyoruz” diyen Erdoğan, arsa ve iş yerleri ile ilgili ise şunları söyledi:

“Arsalar, çok altında bir bedelle ve faizsiz bir şekilde vatandaşlarımıza satılacak. Vatandaşımız buraya kendi evini yapabilecek. Hak sahiplerine mimari ve mühendislik desteği de verilecek. 350 ila 500 metrekarelik alanlardan oluşan müstakil parsel şeklindeki arsalar var. 192 bin 500 liradan başlayan toplam fiyat ve bin 604 liradan başlayan taksitlerin 10 yıl vadeyle, faizsiz şekilde ödeneceği bir yöntemle vatandaşlarımıza satılacak. 2. grubu oluşturan hisseli parsellerin ödemesi ise 937 liradan başlayan taksitlerle 10 yıl vadeyle ve faizsiz şekilde yapılabilecek.

12 ilimizde 3 bin 930’u tamamlanmış iş yeri projemiz bulunuyor. 10 bin yeni iş yerini daha hizmete sunuyoruz. Onlarca farklı sektöre yayılan küçük işletmelere hitap eden sanayi tipi iş yerlerimiz 10 bine yakın ek istihdam sağlayacak. İş yerlerini 350 bin liradan başlayan fiyatlar ve 2 bin 633 liradan başlayan taksitlerle, 120 ay vade ile emekçilerimize, genç girişimcilerimize sunacağız.

500 bin konut, 250 bin konut amaçlı arsa ve 50 bin iş yeri bittiğinde 3 milyon 750 bin insanımızı daha güvenli yaşam alanlarına kavuşturmuş olacağız.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.