Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Eski UFC yıldızı Elias Theodorou, 34 yaşında hayatını kaybetti

Eski UFC dövüşçüsü Elias Theodorou, 34 yaşında karaciğer kanserinden dolayı hayatını kaybetti. 

Elias Theodorou, hayatını kaybetti

Dövüş ve MMA sporlarını içerisinde bulunduran UFC dünyası, Elias Theodorou’dan gelen haber ile sarsıldı. Theodorou’nun ailesi pazartesi günü yaptığı açıklamada, esrar kullanan sporcular adına yaptığı savunuculukla tanınan profesyonel karma dövüş sanatları savaşçısı Kanadalı yıldızın kanserden öldüğünü duyurdu. 34 yaşındaki isim, uzun süredir karaciğer kanseri tedavisi görmekteydi. 

MMA kariyerini toplam 16 galibiyet ve 3 mağlubiyet ile tamamlayan Elias Theodorou, son galibiyetini 2021 yılının Aralık ayında, Colorado Combat Club 10 adlı bir etkinlikte Bryan Baker’a karşı aldı. Ancak Kanadalı sporcu, ring dışında göstermiş olduğu esrar muafiyeti mücadelesiyle daha çok tanınıyor. Theodorou yıllarca sporda tıbbi esrar kullanmak için kampanya yürüttü ve ellerinde, bileklerinde ve dirseklerinde iki taraflı nöropatik ağrı için reçete edilen esrar için tedavi amaçlı kullanım muafiyeti sağladı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.