Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İş insanı Raif Türk’ün Diyarbakır’da yaptırdığı 35 milyon liralık okulda eğitim başladı


Diyarbakırlı iş insanı Raif Türk’ün kentin okul açısından dezavantajlı merkez ilçesi Bağlar’da yaptırdığı yaklaşık bin öğrenci kapasiteli ilkokul törenle hizmete açıldı. Bugüne kadar çobanlık, öğretmenlik, gazetecilik ve son olarak madencilik yaptığını belirten Raif Türk, “Hayatım boyunca yaptığım işler ve elde ettiğim başarıların hiçbiri bu okul kadar beni gururlandırmadı” dedi. 35 milyon liraya mal olan Raif Türk İlkokulu’nda, 32 derslik ve dokuz atölye, bir halı saha, iki basketbol ve voleybol sahası, iki çocuk oyun parkı bulunuyor.

Sınıf mevcutlarının bazı mahallerde 50 kişinin üzerine çıktığı Diyarbakır’ın merkez Bağlar ilçesinde geçen yıl temeli atılan Raif Türk İlkokulu bugün (13 eylül) törenle açılıdı. Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu ve AKP Diyarbakır Milletvekili Oya Eronat, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Abdullah Çiftçi, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kaya, Borsa Başkanı Engin Yeşil, Diyarbakır Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (DESOB) Başkanı Alican Ebedinoğlu, iş insanı Nadire İçkale, siyasi parti ve STK temsilcileri açılışa katıldı.

Raif Türk: “Hayatımda hiçbir şey bu okulu çocuklarımıza kazandırmak kadar engin bir coşku vermedi”

Ülkenin geleceğine göz nuru ve alın teriyle katkı yapacak evlatları daha iyi yetiştirmek için bir destek de kendilerinin sunmak istediğini belirten iş insanı Raif Türk, şöyle devam etti:

“Hayatımda yaptığım ve çoğu dostumun başarı diye övdüğü hiç ama hiçbir şey bu okulu çocuklarımıza kazandırmak kadar engin bir coşku vermedi bana. Çünkü çocuklarımız ve ülkemizin bütün çocukları bizim çocuklarımızdır ve aynı zamanda geleceğimizdir. Tadını ilk gençliğimde Dicle İlköğretmen Okulu’nda tattığım ve bugüne kadar hiç unutmadığım öğretmenlik aşkı bana bunu böyle cesaretle yüreğim taşarak söyletiyor. Eğitimin amacı bilgili, insanlık değerlerine duyarlı ve üretken insan yetiştirmektir. Çok şanslıyım ki okul ve eğitimin önemini çok iyi anlayan bir babanın evladıyım. 1948 yılında köyümüze okul yapılacağı haberi üzerine babam okul yerleşkesi için bağından arazi bağışlamış. Bu gururu yaşayarak büyüdüm. Bugün daha iyi imkânlarım var ve kurucusu olduğum, oğlum Aziz Erman’ın başkanlığını yaptığı Dimin A.Ş. yönetimi de bana bugün birlikte yaşadığımız bu sevinci tattırdı. Huzurlarınızda kendilerine teşekkür ediyorum.”

Diyarbakır Valisi Ali İhsan Su ise böylesi modern bir okulu eğitim camiasına kazandırdığı için Türk’e teşekkür etti ve plaket verdi. Raif Türk’ün başkanı olduğu holding çalışanları ise kendisine sanatçı Ahmet Güneştekin’in “Cennet Bahçesi” adlı tablosunu hediye etti.

Konuşmalardan sonra okulun açılışı yapıldı. Ardından davetliler sınıfları ve atölyeleri gezdi.

Dimin Madencilik A.Ş. tarafından, iş insanı Raif Türk adına yaptırılan okulun temeli geçen yıl kasım ayında atılmıştı. 32 derslik ve dokuz atölyeden oluşan okulda, idari personel odaları, konferans salonu, kütüphane, rehberlik odaları, zümre odaları, okul aile birliği odası, arşiv, mescitler, spor salonu, sığınak ve okulun ihtiyacı olan tüm teknik müştemilat bulunuyor.

Bahçesinde 200 ağaç ve yaklaşık 150 adet çalı grubu bitki bulunan okulda ayrıca halı saha, iki basketbol ve voleybol sahası, amfi, kameriyeler, satranç oyun sahası ve iki çocuk oyun parkı bulunuyor.


Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.