Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (137): Avrupa’nın büyük liglerinde 2022/2023 sezonu devam ediyor | Union Berlin’in tarihi performansı, Paulo Dybala’nın nefis golü ve niceleri

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya’da 2022/2023 sezonu devam ediyor. İngiltere Premier Lig haricinde diğer liglerde bu hafta birbirinden heyecanlı maçlar oynandı. Son haftaların formda ekibi Real Madrid, Vedat Muriç’in gol attığı maçta Real Mallorca’yı 4-1 mağlup ederken, Roma ise deplasmanda Empoli’yi Paulo Dybala’nın nefis golü ile geçti. Öte yandan Almanya Bundesliga’da liderlik koltuğuna oturan Union Berlin, bu hafta da performansıyla adından söz ettirmeye devam etti. 

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: Juventus 2-2 Salernitana / Arkadiusz Milik’in gol sevinci kısa sürdü

Massimiliano Allegri’nin çalıştırdığı Juventus, İtalya Serie A’nın altıncı haftasında ligin “orta” sıra takımlarından Salernitana ile karşı karşıya geldi. Şampiyonluk yarışında daha fazla yara almak istemeyen Torino temsilcisi, karşılaşmanın ilk yarısında büyük şok yaşadı.

Maça müthiş başlayan Salernitana, 18. dakikada yıldız futbolcu Antonio Candreva’nın golüyle öne geçti. İlk yarının skorunu ise Krzysztof Piatek belirledi. 45+5. dakikada penaltıdan fileleri sarsan Piatek, aradaki farkı ikiye çıkaran isim oldu. 

Juventus Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada ev sahibi ekip, ikinci yarının hemen başında genç stoperi Gleison Bremer’in kafa golüyle umutlandı. Golün ardından taraftar desteğini arkasına alan Juventus, maçın uzatma dakikalarına kadar aradığı gol fırsatlarını bulmakta zorlandı. Massimiliano Allegri’nin imdadına ise Leonardo Bonucci yetişti. 90+3. dakikada sahneye çıkan yıldız futbolcu, skoru 2-2’ye getirdi.

Öte yandan maçın son dakikaları büyük heyecana sahne oldu. Uzatma dakikalarının başında beraberlik golünü bulan Juventus, 90+6. dakikada Arkadiusz Milik ile öne geçti. Ancak Milik’in golü, VAR’dan gelen uyarının ardından ofsayt gerekçesiyle iptal edildi. Polonyalı yıldız, gol sevincinde formasını çıkarttığı için ikinci sarı karttan kırmızı kart görerek oyun dışında kaldı. 

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2) Haftanın sürprizi: Bayern Münih 2-2 Stuttgart / Bavyera temsilcisi, üst üste üçüncü beraberliğini aldı

Julian Nagelsmann’ın çalıştırdığı Bayern Münih, Almanya Bundesliga’nın altıncı haftasında Stuttgart ile karşı karşıya geldi. 

Bayern Münih, kaybettiği puan kayıplarının ardından Stuttgart karşısına mutlak üç puan parolasıyla çıktı. Allianz Arena’nın ev sahipliğinde oynanan karşılaşmada Bayern, 36. dakikada Mathys Tel’in golüyle öne geçti. 17 yaşındaki Fransız futbolcu, böylece Bayern Münih tarihinin Bundesliga’da gol atan en genç oyuncusu oldu. 

İkinci yarıya fırtına gibi giren Stuttgart, 57. dakikada Chris Führich ile skorda dengeyi sağladı. Ancak deplasman ekibinin gol sevinci oldukça kısa sürdü. Bayern Münih’in 19 yaşındaki süper yeteneği Jamal Musiala, nefis bir vuruşa imza atarak kaleci Florian Müller’i avladı. 

Jamal Musiala’nın golüne rağmen oyundan düşmeyen Stuttgart, 90+2. dakikada Serhou Guirassy’nin penaltıdan kaydettiği golle Allianz Arena’dan bir puanla çıkmayı başardı. Bayern Münih, böylece üst üste üçüncü beraberliğini aldı. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

3) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Rodrygo (Real Madrid)

Carlo Ancelotti yönetiminde 2022-2023 sezonuna fırtına gibi başlayan Real Madrid, İspanya LaLiga’nın beşinci hafta maçında Real Mallorca’yı konuk etti. 

Müsabakanın 35. dakikasında bir dönem Fenerbahçe’de forma giyen Vedat Muriç’in attığı golle yenik duruma düşen Real Madrid, Rodrygo’nun nefis oyunuyla farka koşmayı başardı. 

Real Madrid, Real Mallorca’yı 4-1 mağlup ederken Rodrygo bir gol ve bir asistlik performansa imza attı. 

4) Haftanın takımı: Union Berlin 

Union Berlin, Almanya Bundesliga’da altı hafta sonunda topladığı 14 puanla ligin zirvesinde yer alıyor. Union, bu maçlarda rakip fileleri 13 kez havalandırırken, kalesinde ise sadece dört gol gördü.

Urs Fischer’in Union Berlin’i, son olarak Köln’ü deplasmanda 1-0 mağlup etmeyi başardı. Union’un üstün performansındaki en büyük etken ise şüphesiz Sheraldo Becker oldu. 27 yaşındaki Surinamlı futbolcu, şimdiye kadar beş kez gol sevinci yaşadı ve iki de asiste imza attı. 

5) Haftanın Kare Ası: Alexis Sanchez – Paulo Dybala – Dominik Szoboszlai – Marcelo Brozovic

Avrupa’da 2022-2023 sezonunun altıncı haftalarında öne çıkan performanslar; Alexis Sanchez, Paulo Dybala, Dominik Szoboszlai ve Marcelo Brozovic’e aitti. 

Alexis Sanchez, Olimpik Marsilya’nın Lille’i 2-1 yendiği karşılaşmanın yıldızı oldu. Şilili yıldız futbolcu, Lille filelerine attığı golle bu sezonki dördüncü gol sevinci yaşadı.

Roma’nın Arjantinli yıldız futbolcusu Paulo Dybala, takımının Empoli’yi 2-1 mağlup ettiği karşılaşmada nefis bir gole imza attı. Dybala, böylelikle bu sezon oynadığı yedinci karşılaşmada üçüncü kez gol sevinci yaşadı. 

Dominik Szoboszlai, Leipzig’in Borussia Dortmund’u 3-0 yendiği karşılaşmaya damga vurdu. 21 yaşındaki Macar yıldız, Dortmund filelerine harika bir gol attı ve takımını galibiyete taşıdı.

Inter, Serie A’nın altıncı haftasında Torino’yu 1-0 mağlup etti. Milano temsilcisi, Marcelo Brozovic’in 90. dakikada attığı golle adeta hayata tutundu. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.