Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kraliçe Elizabeth’in ardından: Tutuklananlar, otel fiyatları ve reytingler…

Kraliçe II. Elizabeth’in ölümünün ardından umre ibadetini Elizabeth’e adamak isteyen bir Yemenli turist tutuklandı. Öte yandan Kraliçe Elizabeth’in hayat hikayesini konu alan Netflix serisi The Crown’un izlenme sayısında dünya genelinde yaklaşık dört kat bir artış gözlendi. Elizabeth’in cenaze töreni için kalabalıklaşan İngiltere’nin başkenti Londra’da ise otel ve uçak bileti fiyatları arttı.

Suudi Arabistan’da umre ziyaretini Kraliçe II. Elizabeth’e adayan Yemenli bir turist tutuklandı. Güvenlik güçlerinin yaptığı açıklamaya göre turist tutuklanarak savcılığa sevk edildi.

Yemenli turist, umre ziyaretindeyken Kâbe’nin etrafında çektiği bir videoyu sosyal medya hesabından paylaştı. Videoda turist elinde “Kraliçe Elizabeth’in ruhu adına Umre, Allah’tan onu cennete kabul etmesini istiyoruz” yazan bir afiş tutuyordu.

Videonun sosyal medyada yayılmasının ardından birçok Suudi Twitter kullanıcısı, Yemenli turistin tutuklanmasını isteyen tweetler paylaşmıştı.

The Crown’un izlenme sayısı katbekat arttı

Elizabeth’in ölümünün ardından, Netflix’in popüler dizilerinden ve Elizabeth’in hayatının önemli bölümünü konu alan The Crown’un izlenme sayısı büyük oranda arttı.

Veri analitiği şirketi Whip Media’ya göre, Elizabeth’in ölümünün ardından serinin İngiltere’deki izleyici sayısı, Elizabeth’in ölümünden önceki haftaya göre yüzde 800’den fazla arttı. Öte yandan Whip Media’ya göre, The Crown’un dünya genelindeki izleyici sayısı ise yaklaşık dört kat arttı.

The Crown, Elizabeth’in henüz Kraliçe olmadığı 1940’lı yılların başından 2000’li yılların başına kadar uzanan yolculuğunu konu ediyor.

Otel fiyatları ve uçak biletleri artıyor

Elizabeth’in cenaze töreni için İngiltere’nin gitmek isteyenlerin sayısının artmasıyla birlikte Londra’da otel ve uçak bileti fiyatları fırladı.

Seyahat uygulaması girişimi Hopper’ın baş ekonomisti Hayley Berg’e göre, Londra’daki bir otelin ortalama ücreti gecelik 244 dolardan 384 dolara yükseldi. HotelPlanner, pazartesi beş yıldızlı otellerin fiyatlarının bin 200 poundu aştığını ve şehirdeki otellerin yüzde 95’inin dolduğunu gösterdi. Önümüzdeki günlerde de otel fiyatlarında daha büyük bir artış olacağı belirtiliyor.

Hopper’ın verilerine göre, Amerika Birleşik Devletleri’nden (ABD) Londra’ya 15, 16 ve 17 Eylül’de kalkan bir dönüş uçuşu için ortalama fiyatlar sırasıyla bin 120, bin 54 ve 967 dolar. Uzmanlar, ortalama 710 dolar olan gidiş-dönüş fiyatıyla karşılaştırıldığında uçak biletlerinde de büyük bir artışın gerçekleştiğini belirtiyor.

Kaynak: Guardian, Variety, Reuters

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.