Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (14 Eylül 2022): Konut krizine çare bulundu mu? & Enflasyon nereye gidiyor?

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konuğu ekonomist Prof. Dr. Kamil Yılmaz.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, sosyal konut projesinin detaylarını açıkladı. Projeye başvuruların yarın (14 Eylül) başlayacağını belirten Erdoğan, “Vatandaşlarımız 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlarımıza aylık 2 bin 280 liradan başlayan taksitlerle ve 240 ay vadeyle sahip olabilecek” dedi.

İstanbul’da suya yüzde 40,38 zam yapıldı. Karar, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Meclisi’nde oybirliğiyle kabul edildi. İSKİ birinci kademe konutlarda 8,33 lira olan fiyatın yüzde 99,87 zamla 16,65 liraya yükseltilmesini talep etti. Ancak talep revize edildi ve oybirliğiyle alınan kararla İstanbul’da suya yüzde 40,38 zam yapıldı. Bu zamla birlikte konutta kullanılan suyun birim fiyatı 0-15 metreküpte 11,69 lira, 16-30 metreküpte de 17,56 lira oldu.

Sosyal konut projesi, Türkiye’nin konut krizine çare olabilir mi? Enflasyon nereye gidiyor, Türkiye’yi nasıl bir kış bekliyor? Ekonomist Prof. Dr. Kamil Yılmaz, ekonomide son gelişmeleri yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.