Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta heyecanı devam ediyor: Robert Lewandowski, Allianz Arena’da bu sefer mağlup – Liverpool, son dakikalarda güldü

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde ikinci hafta heyecanı, dün (13 Eylül) oynanan karşılaşmalar ile başladı. Günün öne çıkan maçında Bayern Münih, ikinci yarıda bulduğu gollerle Barcelona’yı 2-0 mağlup etmeyi başardı. Son haftaların formsuz ekibi Liverpool ise sahasında Ajax’ı 2-1 yenerek rahat bir nefes aldı. 

Bayern Münih, Barcelona’yı iki golle geçti

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki 1 numaralı organizasyonunda, ikinci hafta heyecanı dün oynanan karşılaşmalar ile başladı. Günün öne çıkan maçında Avrupa futbolunun iki devi Bayern Münih ile Barcelona kozlarını paylaştı. Allianz Arena’da oynanan karşılaşmada, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan Danny Makkelie düdük çaldı.

Barcelona, Allianz Arena’nın ev sahipliği yaptığı karşılaşmanın ilk yarısında oyunun hakimiydi. İspanya temsilcisi, bu bölümde Bayern Münih’in eski yıldızı Robert Lewandowski ile üst üste gol pozisyonlarına girdi. Ancak Polonyalı santrfor, eski takım arkadaşı Manuel Neuer’i avlamayı başaramadı. Karşılaşmanın ilk devresi golsüz eşitlikle sona erdi. 

İlk yarıda yokları oynayan Bayern Münih, ikinci yarıya fırtına gibi başladı. 50. dakikada Lucas Hernandez’in golüyle öne geçen Almanya temsilcisi, 54. dakikada ise Leroy Sane’nin fileleri sarsmasıyla aradaki farkı ikiye çıkardı. Karşılaşmanın kalan dakikalarında da skor üstünlüğünü korumayı başaran Bayern Münih, sahadan 2-0 galibiyetle ayrıldı. 

Bayern Münih, aldığı bu galibiyetle grupta 2’de 2 yaparak 6 puana ulaştı. Barcelona ise 3 puanda kaldı. Grubun diğer mücadelesinde Inter, Viktoria Plzen’i deplasmanda 2-0 yendi. 

Bayern, grubun üçüncü hafta maçında Viktoria Plzen’i konuk edecek. Barcelona ise Inter deplasmanına konuk olacak.

Liverpool, Ajax karşısında son dakikalarda güldü

Son haftaların formsuz ekibi Liverpool, UEFA Şampiyonlar Ligi ikinci hafta maçında Ajax ile kozlarını paylaştı. Anfield Road’da oynanan karşılaşmada, Portekiz Futbol Federasyonu’ndan Artur Manuel düdük çaldı.

Liverpool, Anfield’da oynanan karşılaşmaya etkili başladı. Taraftarının desteğini arkasına alan ev sahibi, 17. dakikada Mısırlı yıldız Mohamed Salah’ın golüyle öne geçti. Salah, böylelikle 2022-2023 sezonundaki dördüncü gol sevincini yaşamış oldu. Ancak Liverpool’un gol sevinci oldukça kısa sürdü. 27. dakikada Ajax, Salah’ın golüne Mohammed Kudus ile karşılık verdi ve maça dengeyi getirdi.

Jürgen Klopp’un çalıştırdığı Liverpool, Hollanda temsilcisi Ajax karşısında ikinci yarıda tüm riskleri aldı. Ancak ev sahibi, aradığı net gol fırsatlarını bulmakta zorlandı. Liverpool’un imdadına ise Joel Matip yetişti. 89. dakikada attığı kafa golüyle Ajax’ı yıkan Matip, takımına galibiyeti getiren isim oldu. 

Bu sonuçla birlikte 4-1’lik Ajax mağlubiyetini unutturan Liverpool, 3 puana yükseldi. İlk haftada Rangers’ı yenen Ajax ise 3 puanda kaldı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gecenin sonuçları:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.