Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (15 Eylül 2022): Musa Anter davası zamanaşımından bir gün sonraya ertelendi, koronavirüs salgını bitti mi?

Editör: Egemen Gök

Diyarbakır’da 20 Eylül 1992’de öldürülen Ape Musa (Musa Amca) lakaplı gazeteci-yazar, aydın Musa Anter’in, Jandarma İstihbarat Terörle Mücadele (JİTEM) ana davası ile birleştirilen dosyası bugün (15 Eylül) Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, “insanlığa karşı işlenen suçlarda zamanaşımına uğramanın olamayacağına” ilişkin talebi 21 Eylül’de yapılacak duruşmada değerlendirmeye karar verdi. Aynı zaman da bu tarih, 30 yıllık zaman aşımı süresinden bir gün sonraya da denk geliyor. Güne Bakış‘ta bu akşam Musa Anter’in oğlu Dicle Anter 30 yıldır bu davanın neden sonuçlanmadığını anlattı

Dünya Sağlık Örgütü de koronavirüs salgını nedeniyle haftalık can kayıplarının Mart 2020’den bu yana en düşük seviyeye geldiğini duyurdu ve “Salgını bitirmek için hiç bu kadar iyi bir durumda olmamıştık” dendi. Türkiye’de de haftalık vaka sayıları açıklanıyor 5-11 eylül arasında açıklanan tabloda haftalık vaka sayısı 22 bin 441, vefat sayısı da 89 idi. Güne Bakış‘ın bir diğer konuğu enfeksiyon hastalıkları ve klinik mikrobiyoloji uzmanı Prof. Dr. Bülent Ertuğrul da salgında son durumu ve DSÖ’nün açıklamasını değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.