Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

İş Sanat’ın yeni sezonu 27 Ekim’de başlıyor: “Hayatın içinde sanat”

İş Sanat, dün akşam (14 Eylül) düzenlediği toplantıyla yeni sezonda yer alacak etkinliklerini duyurdu.  27 Ekim’de salonun kapılarını açan İş Sanat, orkestra şefi Patrick Hahn yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve piyanist Olga Scheps’in düzenleyeceği konser ile izleyicilerle buluşacak. İş Sanat “Cuma İş Çıkışı konserleri” ise 23 Eylül’de yeni sezona “merhaba” diyor. 

İş Sanat’ın ücretsiz “Cuma İş Çıkışı” konserleri, 23 Eylül Cuma günü Özge Fışkın ile başlıyor. Levent Yüksel, Sufle, Sonic Boom gibi isimlerle devam edecek ücretsiz konserler, cuma günleri İş Kuleleri Kibele Çeşmesi Heykeli Önü’nde saat 19.00’da başlayacak. 

İş Sanat Sanat Yönetmeni Defne Turaç

1 ve 8 Ekim’de “Ben Anadolu” başlıklı tek kişilik tiyatro oyunu Patara ve Teos Antik Kentlerinde izleyici ile buluşmaya hazırlanıyor. “Ben Anadolu”, yıllar sonra Ayça Bingöl tarafından yeniden sahneye taşındı. Anadolu’nun kadim tarihini 16 kadın karakter üzerinden anlatan, Güngör Dilmen’in kaleme aldığı oyunun yönetmen koltuğunda ise Görkem Yeltan oturuyor.

İş Sanat İş Kuleleri konser salonunun kapılarını 27 Ekim Perşembe akşamı orkestra şefi Patrick Hahn yönetimindeki Borusan İstanbul Filarmoni Orkestrası ve piyanist Olga Scheps’in gerçekleştireceği açılış konseri ile açacak. Tiflis Senfoni Orkestrası, 7 Aralık Çarşamba, Tallinn Oda Orkestrası 8 Şubat Çarşamba, Venedik Barok Orkestrası 9 Mayıs Salı, Jan Garbarek Quartet 27 Nisan Perşembe, Jaga Jazzist 25 Ocak Çarşamba, Almagest Quintet konseri 1 Mart Çarşamba, “Simply Sinatra” konseri 22 Şubat Çarşamba günü İş Kuleleri Salonu’nda dinleyiciyle buluşacak. 

Ayrıca Nükhet Duru, 16 Kasım Çarşamba akşamı “Nünü Caz Söylüyor” isimli özel konseriyle, Cem Adrian ise 20 Aralık Salı günü, tamamı Türk sanat müziğinden oluşan bir repertuvarla seyircinin karşısında olacak. Feryal Öney, Ayfer Vardar ve Elif Buse Doğan da 7 Mart Salı günü, “Kadın Ozanlar” başlıklı konserle bir araya gelecek.

Mehmet Birkiye ve Atilla Birkiye’nin sahneye hazırladığı edebiyatın usta şair ve hikâyecilerinin eserlerinin müzik ve dekor ile buluştuğu dinletiler bu sezonda seyircisiyle İş Kuleleri Salonu’nda ücretsiz buluşurken, aynı zamanda İş Sanat’ın YouTube kanalından da yayınlanacak. 7 Kasım’da Behçet Necatigil şiirleriyle başlayacak dinletiler, Ümit Yaşar Oğuzcan, İlhan Berk, Sabahattin Ali, Tarık Dursun ve Cemal Süreya ile devam edecek. 

İş Sanat’ın yeni sezon biletleri 28 Eylül’de Biletix’te satışa sunulacak.

Detaylı bilgi için tıklayınız.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.