Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Temsilcilerimiz Avrupa arenasında: Fenerbahçe, Trabzonspor, Sivasspor ve Başakşehir sahada

Temsilcilerimiz bugün (15 Eylül) Avrupa arenasında boy gösterecek. Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu maçında Rennes deplasmanına konuk olacak. Trabzonspor ise H Grubu’nun ikinci haftasında, Kızılyıldız’ı sahasında ağırlayacak. 

Öte yandan UEFA Konferans Ligi’nde ülkemizi temsil edecek Sivasspor ile Başakşehir, ikinci hafta maçlarına bugün çıkacak. Sivasspor, Cluj’a konuk olurken, Başakşehir ise Fiorentina’yı ağırlayacak.

Fenerbahçe, Rennes deplasmanında

Jorge Jesus yönetiminde sezona iddialı giren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ikinci maçında Rennes ile kozlarını paylaşacak. Roazhon Park’ta oynanacak ve TSİ 22.00’de başlayacak karşılaşmayı, Belarus Futbol Federasyonu’ndan Aleksei Kulbakov yönetecek.

Fenerbahçe, Rennes’i yenerek UEFA Avrupa Ligi’ne 2’de 2 yaparak başlamanın hesaplarını yapıyor. Avrupa kupalarında Fransa temsilcilerine konuk olduğu dokuz maçın sadece ikisini kazanan temsilcimiz, bu iki galibiyetini de Marsilya karşısında aldı. Fenerbahçe, Avrupa Ligi gruplarında oynadığı son 12 deplasman maçının sadece üçünde sahadan galibiyetle ayrılabildi. 

Rennes’de Auxerre maçında sakatlanan ve 4 ay sahalardan uzak kalması beklenen Baptiste Santamaria, karşılaşmada forma giyemeyecek. PSG’den 20 milyon euroya transfer edilen ancak kas yırtılması nedeniyle forma giyemeyen Arnaud Kalimuendo, kasığından sakat olan ve 15 gün daha forma giyemeyecek olan stoper Warmed Omari ve yine kas sakatlığı bulunan Belçikalı sağ kanat Jeremy Doku da takımını yalnız bırakacak. Fenerbahçe ise tam kadro karşılaşmaya çıkacak. 

Trabzonspor’un konuğu Kızılyıldız

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’ı konuk edecek. Medical Park Stadı’nda oynanacak ve 19.45’de başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu’ndan hakem Sascha Stegemann yönetecek.

Bordo-mavililer, Avrupa kupalarında oynadığı son 14 karşılaşmada 10 mağlubiyet, 4 beraberlik alarak galibiyet yüzü göremedi. Trabzonspor, Ferencvaros’u mağlup ederek Avrupa’daki bin 119 günlük galibiyet hasretine son vermek amacında. 

Trabzonspor’da Hüseyin Türkmen, Serkan Asan, Bruno Peres, Edin Visca ve Dorukhan Toköz, Kızılyıldız karşısında forma giyemeyecek.

Sivasspor, Cluj’a konuk olacak

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi G Grubu ikinci hafta maçında Cluj deplasmanına konuk olacak. Dr. Constantin Radulescu Stadyumu’nda oynanacak ve TSİ 19.45’te başlayacak karşılaşmada, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan hakem Allard Lindhout düdük çalacak.

UEFA Avrupa Ligi play-off turunda Malmö’ye elenen Sivasspor, yoluna UEFA Konferans Ligi’nde devam ediyor. Süper Ligi geçen sezon 10. sırada tamamlayan Rıza Çalımbay’ın ekibi, Ziraat Türkiye Kupası’nı kazanarak Avrupa kupalarına katılma hakkı elde etmişti. Sivasspor, grubunun ilk maçında Prag ile 1-1 berabere kaldı. 

Sivasspor, CFR Cluj deplasmanına üçü kaleci toplam 16 oyuncu ile gitti.

Başakşehir, Fiorentina ile kozlarını paylaşacak

UEFA Konferans Ligi A Grubu ikinci maçında Medipol Başakşehir, İtalya’nın Fiorentina takımıyla karşılaşacak. Fatih Terim Stadyumu’nda saat 22.00’de başlayacak mücadeleyi, İspanya Futbol Federasyonu’ndan hakem Guillermo Cuadra Fernandez yönetecek. 

Medipol Başakşehir, Fiorentina maçıyla birlikte Avrupa kupalarında 44. kez sahaya çıkacak. Temsilcimiz, Avrupa’da oynadığı 43 karşılaşmada 14 galibiyet, 10 beraberlik ve 19 mağlubiyet aldı. Temsilcimiz, grubunun ilk maçında Hearts’ı deplasmanda 4-0 yendi. 

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.