Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (138): Süper Lig’in yedinci haftasında heyecan ile beklenen beş maç – Haftanın maçında Galatasaray’ın konuğu Konyaspor

Spor Toto Süper Lig’de yedinci hafta heyecanı bugün (16 Eylül) oynanacak Galatasaray-Arabam.com Konyaspor karşılaşması ile başlayacak. Medyascope Spor Servisi olarak, futbolseverlerin bu hafta mutlaka takip etmesi gereken beş maçı sizin için derledik.

5) Fraport TAV Antalyaspor-Adana Demirspor

Nuri Şahin’in çalıştırdığı Fraport TAV Antalyaspor, ligde zor günlerden geçiyor. Akdeniz temsilcisi, altı hafta sonunda dört mağlubiyet alarak sadece altı puan toplayabildi. Antalyaspor, oynadığı son üç maçın üçünde de sahadan boynu bükük ayrılan taraf oldu. 

Fraport TAV Antalyaspor, Adana Demirspor’u konuk ettiği dört Süper Lig maçında iki galibiyet, bir beraberlik ve bir mağlubiyet aldı. Kırmızı-beyazlılar, evinde oynadığı son üç maçın ikisini kaybetti. 

Vincenzo Montella’nın Adana Demirspor’u, ligde altı hafta sonunda 13 puan topladı. Evinde oynadığı son üç lig maçını da gol yemeden kazanan Adana Demirspor, lig tarihinde bu şekilde daha uzun bir seriyi sadece Aralık 1982 ile Nisan 1983 tarihleri arasında yakalayabilmişti. Montella’nın ekibi, son maçında ise Trabzonspor’u 3-2 ile geçti.

Bu sezon ligde 13 puan toplayan Adana Demirspor, altıncı maçlar itibarıyla lig tarihindeki en yüksek sayısına ulaştı. 

4) İstanbulspor-Beşiktaş

Valerien Ismael yönetiminde sezona formasyon tartışmalarıyla giren Beşiktaş, son haftalarda aldığı galibiyetlerle çıkışa geçmişti. Ancak siyah-beyazlılar, ligde oynadığı son karşılaşmada sahasında Medipol Başakşehir’e mağlup olmaktan kurtulamadı.

Oynadığı oyunla taraflı tarafsız herkesin beğenisini kazanan Beşiktaş, İstanbulspor’a konuk olduğu son sekiz lig maçının altısını kazandı. Siyah-beyazlılar, Valerien Ismael yönetiminde ligde çıktığı son altı deplasman maçında da kaybetmedi. 

Süper Lig’e bu sezon yükselen İstanbulspor ise lige kötü bir başlangıç yaptı. Sarı-siyahlılar, oynadığı altı maç sonunda topladığı 4 puanla 16. sırada yer alıyor. 

3) Trabzonspor-Gaziantep FK

UEFA Avrupa Ligi’nde oynadığı son karşılaşmada Kızılyıldız’ı 2-1 mağlup eden Trabzonspor, ligde oynadığı altı karşılaşmada 10 puan topladı. Bordo-mavililer, ligde oynadığı son karşılaşmada Adana Demirspor’a deplasmanda 3-2 mağlup oldu. 

Gaziantep FK’yı sahasında ağırladığı beş resmi maçta da mağlubiyet yaşamayan Trabzonspor, rakibiyle oynadığı son üç resmi maçta kalesini gole kapatmayı başardı. Trabzonspor, evinde oynadığı son 27 Süper Lig maçında yenilgi yüzü görmedi.

Erol Bulut’un Gaziantep FK’sı, altı hafta sonunda topladığı 11 puanla altıncı sırada yer alıyor. Gaziantep FK, Trabzonspor ile oynadığı altı karşılaşmada üç beraberlik ve üç mağlubiyet alarak galibiyet yüzü göremedi. 

2) Fenerbahçe-Alanyaspor

Jorge Jesus’un Fenerbahçe’si, altı haftası tamamlanan ligde topladığı 10 puanla yedinci sırada yer alıyor. Geçen haftayı BAY geçen sarı-lacivertliler, beş haftalık dilimde rakip filelere 15 gol göndermeyi başardı. 

UEFA Avrupa Ligi’nde iki hafta sonunda 4 puan toplayan Fenerbahçe, Alanyaspor’u konuk ettiği son lig maçını kaybetti. Öte yandan bu sezon 15 gol atan sarı-lacivertliler, daha yüksek bir sayıya sadece 1998-99 sezonunda ulaşmıştı (16). 

Lige sancılı bir giriş yapan Alanyaspor, altı hafta sonunda 8 puan topladı. Akdeniz temsilcisi, Fenerbahçe ile oynadığı son yedi maçta üç galibiyet, iki beraberlik ve iki mağlubiyet aldı. Alanyaspor, ligde oynadığı son iki deplasman maçında ise üç puan almayı başaramadı.

1) Galatasaray-Arabam.com Konyaspor 

Okan Buruk’un Galatasaray’ı, altı hafta sonunda 13 puan topladı. Kadrosunu Sergio Oliveira, Fredrik Midtsjö, Haris Seferovic, Abdülkerim Bardakcı, Kazımcan Karataş, Leo Dubois, Lucas Torreira, Dries Mertens, Yusuf Demir, Milot Rashica, Mathias Ross, Juan Mata ve Mauro Icardi gibi isimlerle güçlendiren sarı-kırmızılılar, sahasında Arabam.com Konyaspor’u mağlup etmeyi hedefliyor.  

Arabam.com Konyaspor’u yenmesi durumunda liderlik koltuğuna oturacak olan Galatasaray, yeşil-beyazlılara karşı evinde oynadığı 21 karşılaşmada 17 galibiyet ve dört beraberlik alarak mağlubiyet yüzü görmedi. 

Geçen sezon ligi 3. sırada tamamlayarak adından söz ettiren Konyaspor, bu sezon oynadığı altı maçta topladığı 14 puanla ligin zirvesinde yer alıyor. Yeşil-beyazlı ekip, bu dönemde kalesinde henüz gol görmedi.  

Spor Toto Süper Lig’de 7. haftanın programı:

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.

İlgili içerikler