Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroBasket 2022’de finalistler belli oluyor: Polonya, Fransa karşısında tarih yazmak için parkede -Almanya evinde İspanya’yı geçmek istiyor

2022 Avrupa Basketbol Şampiyonası’nda finale yükselecek ekipler bugün oynanacak karşılaşmaların sonucunda belli olacak. NTV’den yayınlanacak karşılaşmalarda ev sahibi Almanya, İspanya ile kozlarını paylaşacak. Diğer yarı final eşleşmesinde ise turnuvanın sürpriz ekibi Polonya, Fransa ile karşı karşıya gelecek.

EuroBasket 2022’de finale yükselecek ekipler bugün oynanacak yarı final mücadelelerinin ardından belli olacak. Türkiye saati ile 18.15’te başlayacak Polonya-Fransa ve 21.30’ta başlayacak Almanya-ispanya karşılaşmaları NTV ekranlarından naklen yayınlanacak.

Turnuvanın ev sahibi Almanya, ölüm grubu olarak adlandırılan B-Grubu’nu 4 galibiyet ve 1 mağlubiyetle ikinci sırada tamamlayarak, son 16 turuna yükseldi. Almanya son 16 turunda, Karadağ karşısında son periyotta rakibin biraz yaklaşmasına izin verse de, Dennis Schröder’in yıldızlaştığı karşılaşmada 85-79’luk skorla galip gelerek adını çeyrek finale yazdırdı. Çeyrek finalde ise turnuvanın favorilerinden Giannis Antetokounmpo’nun Yunanistan’ını 17/31 gibi yüksek bir üç sayılık atış isabeti oranı yakalayarak, 107-96 mağlup etti. 

Almanya’nın yarı finaldeki rakibi İspanya ise 12 Dev Adam’ın da yer aldığı A-Grubu’nu 4 galibiyet ve 1 mağlubiyetle lider tamamlayarak, son 16 turuna yükseldi. Son 16 karşılaşmasında Litvanya’yı geriden gelerek maçı uzatmaya götüren İspanyollar, uzatmada da Lorenzo Brown’ın harika oyunu ile 102-94’lük skorla galip geldi ve çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde ise Boğalar, ilk yarısında 15 sayı geri düştüğü Finlandiya karşısında, Rudy Fernandez ve Willy Hernangomez’in liderliğinde harika bir hücum performansı göstererek sahadan 100-90 galip ayrıldı.  

Diğer yarı final mücadelesinde ise turnuvanın şu ana kadarki en büyük sürprizine imza atan Polonya ve iki kez elenmenin eşiğinden dönen Fransa eşleşti. D-Grubu’nu 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetle üçüncü sırada tamamlayan Polonya, son 16 turunda Mateusz Ponitka ve A.J Slaughter ikilisinin yıldızlaştığı karşılaşmada Ukrayna’yı 94-86’lık skorla mağlup etti. Çeyrek finalde ise son şampiyon Luka Doncic’in Slovenya’sı karşısında, ilk yarıda 23 sayı öne geçen Polonya, son çeyrekte 5 sayı geri düşmesine rağmen, karşılaşmanın sonunda ayakta kalmayı başardı. Polonya, 90-87’lik skorla galip gelerek büyük bir sürprize imza attı. Karşılaşmada triple-double yapan Ponitka, EuroBasket tarihinde bunu başaran üçüncü oyuncu olarak da tarihe geçti.

B-Grubu’nu 3 galibiyet ve 2 mağlubiyetle üçüncü sırada tamamlayan Fransa ise son 16 turunda, Türkiye’yi normal süresinin sonunda, 77-75’lik skorla 2 sayı geride olduğu ve sportmenlik dışı faul çalındığı anda, Cedi Osman’ın faulleri kaçırması üstüne kenardan başlarken yapılan top kaybının ardından Thomas Heurtel’in basketi ile karşılaşmayı uzatmaya götürmeyi başardı. Uzatmada 87-86’lık skorla galip gelen Fransa, çeyrek finalde İtalya’nın rakibi oldu. İtalya karşısında da son çeyrekte geriden gelen Fransa yine karşılaşmanın sonunda 77-75 geride girdi. Simone Fontecchio’nun, kendisine yapılan taktik faulün ardından faul atışlarını kaçırması üzerine Heurtel’in basketi ile karşılaşmayı 77-77’lik eşitlikle uzatmaya götürdü. Uzatmada 93-85 galip gelen Fransa adını yarı finale yazdırdı. 

Fransa aynı senaryoyu iki kez yaşadı:

Yarı final maçlarının programı:

Polonya-Fransa: 18.15 NTV
Almanya-İspanya: 21.30 NTV

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.