Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (16 Eylül 2022): Erdoğan-Putin görüşmesi – Şanghay’dan ne çıkar?

Editör: Egemen Gök

Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) 22. Devlet Başkanları Zirvesi dün başladı. AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ŞİÖ zirvesine katılmak üzere gittiği Özbekistan’ın Semerkant kentinde devlet başkanlarıyla ikili temaslarda bulunuyor. Erdoğan bugün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile görüştü. Görüşmenin ardından Putin, “Türkiye’nin Rus doğalgazı için ödemelerin yüzde 25’ini ruble ile yapmasında anlaşma sağlandı” dedi. Güne Bakış’ta Prof. Dr. İlhan Uzgel ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Şanghay’daki temaslarının anlamını, Türkiye’de Avrasyacılığın ne kadar etkili olduğunu ve Erdoğan’ın son günlerde attığı dış politika adımlarını konuştuk.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) “150 Günde 150 Proje” kapsamında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile gün boyu beraberdi. İlk olarak daha önce 24 Haziran’da beraber incelemelerde bulunduğu Arnavutköy Yaşam Merkezi açılışında bir araya gelen ikili, ardından Silivri’de Seymen Köyü ve Değirmenköy’ü ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ve İmamoğlu, son olarak Büyükçekmece sahilinde yapılan düzenlemeyi yerinde kontrol etti.

CHP Genel Merkezi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu parti yöneticilerine ve milletvekillerine “altılı masanın karar verdiği ve vereceği konularda, altı genel başkanın görüşmeleriyle ilgili değerlendirmede bulunulmaması” talimatı verdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.