Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Kılıçdaroğlu’ndan, parti yöneticilerine ve milletvekillerine talimat: “Altılı masa görüşmelerine ilişkin açıklama yapmayın”

CHP Genel Merkezi kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu parti yöneticilerine ve milletvekillerine “altılı masanın karar verdiği ve vereceği konularda, altı genel başkanın vereceği kararlarla ilgili değerlendirmede bulunulmaması” talimatı verdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olup olmaması, Halkların Demokratik Partisi’ne (HDP) bakanlık verilip verilmeyeceği tartışmaları siyaset ve ülke gündeminin ana konusu olmayı sürdürüyor. Kılıçdaroğlu dışında kimlerin cumhurbaşkanı adayı olabileceği ve altılı masada çatlak olup olmadığı tartışılmaya devam ediyor.

CHP’den edinilen bilgiye göre Kemal Kılıçdaroğlu, bu gelişmeler üzerine CHP Parti Meclisi, Merkez Yönetim Kurulu üyeleri, genel başkan yardımcıları ve milletvekillerini uyardı. Kılıçdaroğlu’nun altılı masa liderlerinin görüştüğü ve görüşeceği konularda açıklama yapılmamasını istediği öğrenildi.

Parti sözcüsü doğruladı

CHP Sözcüsü Faik Öztrak da Twitter hesabından paylaştığı “Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda, altılı masa ve onu meydana getiren partilerin Sayın Genel Başkanları dışında hiç kimsenin açıklama yapma yetkisi yoktur” açıklamasıyla Kılıçdaroğlu’nun talimatını doğruladı.

Ne olmuştu?

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin’in, “HDP’ye bakanlık verilebilir” sözü altılı masayı oluşturan partilerden tepki çekti. AKP’li yetkililer de HDP’nin altılı masanın ortağı olduğuna ilişkin açıklamalar yaptı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, “HDP’nin olduğu masada biz olmayız. Bizim olduğumuz masada da HDP olmaz” yorumunu yaparken, Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ise, “Bu tür yorumların erken ve işleyen sürece fayda getirecek yorumlar olmadığı kanaatindeyim” dedi.

Bülent Kuşoğlu’nun açıklaması

CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu’nun “Kılıçdaroğlu dışında aday çıkarmak masanın dağılması anlamına gelir. En büyük partinin isteği olmazsa bozulur” demesi ise bardağı taşıran son damla oldu. Kılıçdaroğlu ve altılı masanın diğer ortakları, adaylık konusunun ele alınmadığını, hatta seçim tarihi belli oluncaya kadar gündeme alınmaması konusunda görüş birliğine varıldığını açıklamıştı. Bu kararlara rağmen, Kuşoğlu’nun “Kılıçdaroğlu aday çıkmazsa masa dağılır” açıklaması yapmasının Kılıçdaroğlu’nu çok kızdırdığı, parti yöneticileri ve milletvekillerinden açıklama yapmamalarını istediği öğrenildi.

CHP’ye yönelik bazı girişimler var” demişti

Kılıçdaroğlu’nun son dönemde seçimlere ilişkin kamuoyuna açıklanan anket sonuçlarına ilişkin yorumlardan da rahatsız olduğu öğrenildi. Parti yöneticisi, milletvekili ve eski parti yöneticilerinin yayın organlarında parti adına yorumda bulunmalarından rahatsız olan Kılıçdaroğlu’nun bu durumu parti yöneticilerine aktardığı belirtildi.

Kılıçdaroğlu, 9 Eylül’de attığı tweette de, CHP’ye yönelik bazı girişimler olduğunu belirtmiş ve şu açıklamayı yapmıştı:

“Ya bana katılın ya da önümden çekilin demiştim. Onu da netleştireyim. Kendi yol arkadaşlarıma dedim. 5’li çeteler, bazı sermayedarlar, varlıkçılar, çantacılar bu ülkenin ikinci 100 yılını dizayn etmeye kararlı. Ben ve arkadaşlarım da onlara karşı dimdik durmaya kararlıyız. Kimlerin bu operasyonun arkasında olduğunu da biliyorum. Benim böyle kurmaylarım olmaz. Oldurtmam.”

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.