Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (16 Eylül 2022): İktidarın TOKİ projesi & Suriye ile görüşmeler hızlandı iddiası & Musa Anter davası

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10:00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım.

TOKİ sosyal konut projesi vatandaşın gündeminde. “Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut projesi” olarak duyurulan projenin detaylarını Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan şöyle açıkladı: “Vatandaşlar toplamda 608 bin lira fiyata sahip 2+1 konutlara 2280 liradan taksitlerle 240 ay vade ile sahip olacak. Toplam 850 bin lira fiyata sahip 3+1 konutların ödemesi 3187 liradan başlayan taksitlerle 240 ay vadeyle yapılabilecektir.” Proje, Türkiye’nin barınma krizine çare olabilecek mi? Piyasalar nasıl etkilenecek? Projeden kimler daha çok yararlanır? Ekonomist Prof. Dr. Öner Günçavdı, projenin detaylarını yorumladı.

Diyarbakır’da, 20 Eylül 1992’de öldürülen Ape Musa (Musa Amca) lakaplı gazeteci-yazar, aydın Musa Anter’in, Jandarma İstihbarat Terörle Mücadele (JİTEM) ana davası ile birleştirilen dosyası dün (15 Eylül) Ankara 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Mahkeme, Musa Anter cinayeti duruşmasını zamanaşımından bir gün sonraya, 21 Eylül’e erteledi. Davanın avukatı Öztürk Türkdoğan, dava sürecini Gündem’de değerlendirdi.

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın son haftalarda Suriye’nin başkenti Şam’ı ziyaret ettiği ve Suriyeli mevkidaşı Ali Memlük ile birkaç kez görüştüğü iddia ediliyor. Reuters haber ajansının görüşmelere dair bilgisi olan kaynaklara dayandırdığı haberinde iki istihbarat şefinin son görüşmesinin bu hafta içerisinde Şam’da yapıldığı kaydedildi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.