Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Türk futbolunun gurur gecesi: Fenerbahçe, Fransa deplasmanından istediğini aldı – Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor’dan altın değerinde galibiyetler

Fenerbahçe ve Trabzonspor’un da mücadele ettiği UEFA Avrupa Ligi’nde ikinci hafta maçları oynandı. B Grubu’nda yer alan Fenerbahçe, deplasmanda Fransız temsilcisi Rennes’e konuk olduğu maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı. H Grubu’ndaki Trabzonspor ise sahasında Sırbistan’ın Kızılyıldız ekibini 2-1 mağlup etti.

Demir Grup Sivasspor ve Medipol Başakşehir’in de yer aldığı UEFA Avrupa Konferans Ligi’nde ikinci hafta maçları yapıldı. A Grubu’nda mücadele eden Medipol Başakşehir, sahasında İtalya’nın Fiorentina takımını 3-0 yendi. G Grubu’ndaki Demir Grup Sivasspor ise Romanya’nın CFR Cluj takımına konuk olduğu maçı 1-0 kazandı.

Fenerbahçe, Fransa deplasmanından istediğini aldı

Jorge Jesus yönetiminde sezona iddialı giren Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi B Grubu ikinci maçında Rennes ile kozlarını paylaştı. Roazhon Park’ta oynanan mücadelede, Belarus Futbol Federasyonu’ndan Aleksei Kulbakov düdük çaldı.

Sarı-lacivertliler, Roazhon Park’ın ev sahipliği yaptığı karşılaşmanın ilk yarısında etkili olan taraftı. Temsilcimizin bu bölümde İrfan Can Kahveci’nin ayağından bulduğu gol, VAR’dan gelen uyarı doğrultusunda ofsayt gerekçesiyle sayılmadı.

İkinci yarıya etkili başlayan Rennes, 52’de Martin Terrier ve 54’te Lovro Majer’in attığı gollerle 2-0 öne geçti. İrfan Can’ın 60. dakikada attığı harika gol ise Fenerbahçe’yi yeniden maça ortak etti. Maçın 83. dakikasında İrfan Can’ın suratına vuran Hamari Traore VAR kararıyla kırmızı kart gördü. Kalan dakikalarda baskısını iyice artıran Fenerbahçe, 90+3’te kazanılan penaltı vuruşunu Enner Valencia ile gole çevirdi ve sahadan 2-2’lik beraberlikle ayrıldı.

Bu sonuçla Fenerbahçe 4 puanla ikinci sırada yer alırken, aynı puandaki Rennes ise averajla liderlik koltuğuna oturdu.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Trabzonspor, Kızılyıldız’ı Trezeguet ile geçti

Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci maçında Sırbistan temsilcisi Kızılyıldız’ı konuk etti. Medical Park Stadı’nda oynanan karşılaşmayı, Almanya Futbol Federasyonu’ndan hakem Sascha Stegemann yönetti.

Temsilcimiz, Trezeguet’in bir gol ve bir asistle yıldızlaştığı karşılaşmada Kızılyıldız’ı 2-1 mağlup etmeyi başardı. Bordo-mavililere galibiyeti getiren golleri 16. dakikada Marek Hamsik ve 68. dakikada Trezeguet kaydetti. Konuk ekip Kızılyıldız’ın tek golü 89. dakikada Veljko Nikolic’ten geldi.

Kızılyıldız’da Kings Kangwa, 63. dakikada gördüğü ikinci sarı kartın ardından takımını 10 kişi bıraktı.

Bu sonucun ardından Trabzonspor, grupta puanını 3’e yükseltti. Kızılyıldız’ın ise iki maç sonunda puanı bulunmuyor.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Sivasspor, Cluj’u Cluj formasıyla yendi

Sivasspor, UEFA Konferans Ligi G Grubu ikinci hafta maçında Cluj deplasmanına konuk oldu. Dr. Constantin Radulescu Stadyumu’nda oynanan karşılaşmada, Hollanda Futbol Federasyonu’ndan hakem Allard Lindhout düdük çaldı.

Temsilcimiz Sivasspor, futbol tarihine geçecek bir galibiyete imza attı. Sivasspor, mücadele öncesi formaların bulunduğu sandık havalimanında kaybolduğu için Cluj’un sağladığı beyaz formalarla sahaya çıktı. Temsilcimiz, rakibini Max Gradel’in penaltıdan kaydettiği golle 1-0 mağlup etti. 

Sivasspor, Avrupa’da 6 maç aradan sonra kazandı ve gruptaki puanını 4’e yükseltti. Cluj ise Avrupa’da 10 maç aranın ardından yenildi ve 1 puanda kaldı.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Başakşehir, Fiorentina karşısında şov yaptı

UEFA Konferans Ligi A Grubu ikinci maçında Medipol Başakşehir, İtalya’nın Fiorentina takımıyla karşılaştı. Fatih Terim Stadyumu’nda oynanan mücadeleyi, İspanya Futbol Federasyonu’ndan hakem Guillermo Cuadra Fernandez yönetti.

Süper Lig’de oynadığı beş maçta gol yemeyen Başakşehir, Fiorentina’yı adeta sahadan sildi. Karşılaşmada ilk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. İkinci yarıda rüzgarı arkasına alan Başakşehir, rakibini Serdar Gürler (2) ve Bertrand Traore’nin golleriyle 3-0 mağlup etmeyi başardı. Öte yandan Fiorentina 76. dakikada Ikone’nin kırmızı kartıyla 10 kişi kaldı.

Başakşehir bu sonuçla grupta 6 puana yükseldi. Fiorentina ise 1 puanda kaldı. 

Fatih Terim, Başakşehir – Fiorentina karşılaşmasını, Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda takip etti. 

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

Türkiye, dün gece alınan sonuçların ardından Yunanistan’ı geçerek, ülke puanı sıralamasında 19. sıraya yükseldi.

  1. Rusya: 26.216 (0 takım)
  2. Danimarka: 25.225 (3 takım)
  3. Hırvatistan: 25.150 (1 takım)
  4. Türkiye: 25.100 (4 takım)
  5. Yunanistan: 24.725 (1 takım)

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.