Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Cumartesi Anneleri 912. haftalarında Kenan Bilgin için adalet istedi: “Yürüttüğünüz hukuk politikalarıyla fail ve sorumluların suçlarına ortak olmaktan vazgeçin”

Cumartesi Anneleri, Galatasaray Meydanı’nın yasaklanmasının 213. haftasında sosyal medyadan açıklama yaptı. Kenan Bilgin için adalet istenen 912. haftanın açıklamasında 20 Eylül’de zamanaşımı süresi dolacak olan JİTEM, Musa Anter ve gözaltında kaybedilen Ayten Öztürk davasının 21 Eylül’e ertelenmesine de değinildi ve “Adalet Bakanı’na sesleniyoruz: zorla kaybetmeler dahil olmak üzere, insanlığa karşı işlenmiş suçların sorumlularını zamanaşımı kararlarıyla aklamak, çürüyen bir hukuk politikasının göstergesidir. Yürüttüğünüz hukuk politikalarıyla fail ve sorumluların suçlarına ortak olmaktan vazgeçin” denildi. Açıklamada ayrıca, gözaltında kaybedilen Kenan Bilgin için “Akıbetinin açığa çıkartılması ve insanlığa karşı işlenen bu suçun bilinen şüphelileri hakkında etkin soruşturma ve kovuşturma yürütülmesi talebimizi yineliyoruz” çağrısında bulunuldu.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.