Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (17 Eylül 2022): Türkiye ve Suriye arasındaki görüşmeler hızlandı: Suriye ile temaslar ne durumda?

Editör: Gamze Elvan

Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı Hakan Fidan’ın son haftalarda Suriye’nin başkenti Şam’ı ziyaret ettiği ve Suriyeli mevkidaşı Ali Memlük ile birkaç kez görüştüğü belirtiliyor. Reuters haber ajansının görüşmelere dair bilgisi olan kaynaklara dayandırdığı haberinde iki istihbarat şefinin son görüşmesinin bu hafta içerisinde Şam’da yapıldığı kaydedildi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Özbekistan’daki Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi’nin ardından Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’nun üst düzey çalışmalarına katılmak için Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) New York kentine gitti. Erdoğan’ın New York ziyareti kapsamında bazı ikili görüşmeler de yapması bekleniyor.

Haber Hafta Sonu’nda bu akşam Medyascope Dış Haberler Editörü Senem Görür Türkiye-Suriye arasındaki temasları ve bunun sonuçlarını, Türkiye’nin dış politika hamlelerini değerlendirdi.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.