Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Pakistan’da “Gözler liderimizin üzerinde” denilerek servis edilen fotoğrafın hikâyesi bambaşka çıktı

Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın da ilk kez katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü liderler zirvesinde çekilen fotoğrafı sosyal medyada gündem oldu. Pakistan hükümetinin resmi Twitter sayfasının da “Gözler liderimizin üzerinde” diyerek paylaştığı fotoğrafın hikâyesi bambaşka çıktı.

Şanghay İşbirliği Örgütü Devlet Başkanları Zirvesi için Özbekistan’ın Semerkand şehrinde bulunan liderlerin fotoğrafları sosyal medyada konuşulmaya devam ediyor. Liderlerin hep birlikte ikram edilen tatlı ve yiyecek tezgâhlarını gezdiği sırada Pakistan Başbakanı Şahbaz Şerif’in çekilen bir karesi gündem oldu. Çekilen fotoğrafta tüm liderlerin Şerif’in etrafında toplandığı görülüyor.

“Tüm gözler liderimizin üzerinde”

Pakistan hükümetinin resmi Twitter hesabı bu fotoğrafı “Günün Karesi” notuyla paylaştı ve şu ifadeleri kullandı:

“Özbekistan’daki SCO-2022 zirvesinde tüm gözler Pakistan İslam Cumhuriyeti Başbakanı Muhammed Şahbaz Şerif’in üzerinde.”

https://twitter.com/GovtofPakistan/status/1570461502234148866?s=20&t=8J-NEuFtifv_k-8qbvfLIg

Fotoğrafın hikâyesi başka çıktı

Fotoğrafın gündem olmasının ardından sosyal medyada söz konusu ana dair birçok video paylaşıldı. Paylaşılan videolarda Şerif’in o anlarda liderlere bir şey anlatmadığı ve herkes gibi tezgâhları dolaştığı esnada, birdenbire beğendiği bir ürünü almak için hamle yaptığı ve elini de bir şey anlatıyor gibi çenesine koyduğu görüldü.

Şanghay’a damga vuran bir fotoğraf daha

Zirveye damga vuran fotoğraflardan biri ise Erdoğan’ın Avrasya liderleriyle çekilen fotoğrafıydı. Özbekistan dönüşü uçakta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Erdoğan, söz konusu fotoğrafın hikayesini anlattı ve şöyle dedi: “İlham Bey o koltuğu bana bıraktı, kendisi yandaki koltuğa geçti. Çoğu Rusça bildiği için tercüman da konuştuklarımızı Rusça’ya çeviriyordu. Oradaki sohbetimiz tabii hepsinin bayağı hoşuna gitti. Güzel bir anı oldu. Ama biliyorsunuz bizimki altı kişilik masa değil…”

Şerif, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a yakınlığı ile biliniyor

Pakistan’da eski Başbakan İmran Han’ın güvensizlik oylaması ile düşürülmesinin ardından muhalefetteki Müslüman Ligi-Navaz Partisi lideri Şahbaz Şerif başbakan olarak seçilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a da yakınlığı ile bilinen Şerif, daha önce verdiği demeçlerde AKP’yi ve Erdoğan’ı övmüş ve şu sözleri sarf etmişti:

“Erdoğan ve AKP, dünyanın kargaşa, huzursuzluk ve kaosla karşı karşıya olduğu bir dönemde, Türkiye’ye olağanüstü bir liderlik ve istikrar sağladı.”

Erdoğan ile Şerif’in, ŞİÖ zirvesinde çekilen bir fotoğrafı da Pakistan hükümetinin hesabından paylaşılmıştı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.