Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

EuroBasket 2022’de Fransa’yı 88-76 yenen İspanya şampiyon! – Almanya bronz madalya kazandı

1 Eylül’de başlayan EuroBasket 2022 bugün (18 Eylül) oynanan final ve üçüncülük karşılaşmaları ile sona erdi. Finalde Fransa’yı 88-76 mağlup eden İspanya şampiyonluğa ulaştı. Üçüncülük mücadelesinde ise ev sahibi Almanya, Polonya’yı 82-69 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

EuroBasket 2022’nin final mücadelesinde, Fransa’yı 88-76 mağlup eden İspanya şampiyonluğa ulaştı.

Karşılaşmanın ilk çeyreğine Lorenzo Brown ve Willy Hernangomez ile etkili başlayan İspanya, çeyreği Rudy Fernandez’in üçlüğü ile 23-14 önde kapattı. İkinci çeyreğe de Juancho Hernangomez’in üst üste 4 üçlüğü ile başlayan İspanya, çeyreğin bitimine 5:40 kala Brizuela’nın üçlüğü ile skoru 38-20’ye getirdi. İspanya’da Juancho ikinci çeyrekte 6/7 üçlük isabeti ile 18 sayı ile farkı 21 sayıya kadar çıkarırken, Fransa çeyreğin  sonunda Evan Fournier’in kaydettiği basketlerle, 11-0’lık seri yaparak farkı 10 sayıya kadar indirdi. Karşılaşmanın ilk yarısı 47-37 İspanya’nın üstünlüğü ile geçildi. 

İkinci yarıya da Guerschon Yabusele’nin basketleri ile iyi başlayan Fransa, 9-2’lik seri ile çeyreğin bitimine 6:52 kala farkı 3 sayıya kadar indirdi ve İspanya koçu Sergio Scariolo molasını kullandı. Mola dönüşünde Jaime Fernandez ile etkili olan İspanya 9-0’lık seri ile farkı tekrar 12 sayıya çıkardı. Çeyreğin kalan bölümü karşılıklı basketlerle geçilirken, İspanya son çeyreğe 66-57’lik üstünlükle girdi. Son çeyrekte İspanya hücumunda top çembere değmesine rağmen hakem 24 saniye süresinin dolduğunu işaret etti. Koç Scariolo hakeme pozisyonu izlemesi gerektiği itirazını yaparken teknik faul aldı. Son çeyreğin ilk dakikaları karşılıklı basketlerle geçerken, son 6 dakikaya 73-63’lük İspanya üstünlüğü ile girildi. Karşılaşmada iki dakika boyunca her iki takım da skor üretemezken, bitime 4:18 kala Lorenzo Brown kaydettiği basketle farkı 12 sayıya çıkardı. Ardından Fransa koçu Vincent Collet molasını kullandı. Mola dönüşü karşılıklı basketlerle geçerken Collet, bitime 2:06 kala 80-70 önde olan karşısında ikinci molasını kullandı. İspanya mola dönüşünde Juancho’nun serbest atışları üstüne, Alberto Diaz’ın üçlüğü ile skoru 85-70’e getirdi.

Karşılaşmanın sonunda üstünlüğünü koruyan İspanya, 88-76’lık skorla galip gelerek, EuroBasket 2022’nin şampiyonu oldu.

İspanya’da Juancho Hernangomez, 7/9 üç sayılık isabeti ile 27 sayı, Willy Hernangomez 14 sayı ve 8 ribaund, Jaime Fernandez 13 sayı ve Lorenzo Brown da 14 sayı ve 11 asist kaydetti. Fransa’da ise Evan Fournier 23 sayı, Thomas Heurtel 16 sayı ve 7 asist, Guerschon Yabusele de 13 sayı ve 6 asist ile oynadı.

Juancho Hernangomez’in 3’lükleri:

FIBA EuroBasket resmi hesabı: “Kimse onlar gibi değil!”

FIBA EuroBasket resmi hesabı: “Basketbol basit bir oyundur. 10 kişi bir topun peşinden koşar 40 dakika boyunca ve sonunda daima İspanya kazanır.”

FIBA EuroBasket resmi hesabı: “İspanya son yedi EuroBasket’te de madalya kazanmayı başardı.”

EuroLeague Koçlar Birliği: “Sergio Scariolo’ya İspanya ile EuroBasket 2022’yi kazandığı için tebrikler. Avrupa şampiyonalarındaki dördüncü altın madalyası ile koç Scariolo turnuva tarihinin en çok altın madalya kazanan ikinci isim olan Stepan Spandaryan ile madalya sayısını eşitledi.”

Üçüncülük karşılaşmasında Almanya, Polonya’yı 82-69’luk skorla mağlup ederek bronz madalyanın sahibi oldu.

EuroBasket 2022 üçüncülük maçında, Polonya’yı 82-69’luk skorla mağlup eden ev sahibi Almanya bronz madalyanın sahibi oldu.

Karşılaşmaya iyi başlayan ev sahibi ekip, ilk çeyreği 19-14’lük skorla üstün kapattı. İkinci çeyrekte savunmadaki sertliği iyice arttıran Almanya, rakibine yalnızca 9 sayı imkânı vererek, devreyi 36-23 önde kapattı. 

İkinci yarıda Michal Sokolowski’nin dış atışlarıyla rakibi yakalayan Polonya, üçüncü çeyreğin sonunda farkı 5 sayıya kadar indirmeyi başardı. Son periyoda 54-59’luk Almanya üstünlüğü ile girildi. Son çeyrekte ise Dennis Schröder ve Johannes Voigtmann ile etkili olan Almanya, üstünlüğünü daha da artırarak karşılaşmadan 82-69’luk skorla galip ayrıldı.

Almanya’da Dennis Schröder 26 sayı ve 6 asist, Johannes Voigtmann da 14 sayı, 9 ribaund ve 6 asist kaydetti. Polonya’da ise Michal Sokolowski 18 sayı ve 6 ribaund, A.J Slaughter 10 sayı ve 10 asist, Jakub Garbacz da 12 sayı ile oynadı.

Johannes Voigtmann’ın performansı:

https://www.youtube.com/watch?v=gLQnBtpVjNc&feature=youtu.be

Karşılaşmanın özeti:

https://youtu.be/kaTXypgttnw

FIBA EuroBasket 2022’nin en iyi 5’i:

FIBA EuroBasket 2022’nin “En Değerli Oyuncusu” (MVP) Willy Hernangomez seçildi:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.