Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Haber Hafta Sonu (18 Eylül 2022): Demirtaş’ın Kılıçdaroğlu’na desteği, muhalefetin adaylık tartışmaları

Editör: Buket Topaktaş 

Altılı masanın adayını açıklamaması gündemde. MetroPOLL Araştırma şirketinin kurucusu ve yöneticisi Özer Sencar, Medyascope’ta Ruşen Çakır’ın sorularını yanıtladı. Sencar, muhalefetin adayının kim olması gerektiği tartışmasına ilişkin yorumda bulundu. Sencar, “Doğru aday, toplumun hiçbir kesiminden ambargo yemeyen kişidir. Alevi, Sünni, Türk, Kürt, sağcı, solcu; kimseden ambargo yememiş olmalı” dedi.

Eski Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, tutuklu bulunduğu Edirne Cezaevi’nden Medyascope’un soruların yanıtladı. Demirtaş, “Ülkenin sorunları hakkında henüz tek kelime etmemiş kişilerin suskunluklarının bazı anketlerde bir parça yüksek çıkması kimseyi yanıltmasın. Ülkenin son derece önemli sorunları hakkında konuşmaya başladıklarındaki aday olurlarsa konuşmaları gerekecek, bazı anketlerde görülen bu destek sürer mi, emin değilim” dedi.

Haber Hafta Sonu’nda bu akşam siyasetbilimci Dinçer Demirkent ile muhalefetin adaylık tartışmasını, Demirtaş’ın Kılıçdaroğlu’na verdiği desteği ve anketlere göre İYİ Parti’nin oyunun düşmesini konuştuk.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.