Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Akşener Ankara’da: “Kürtlere yanlış bir kelime söylemeyeceğiz, söyletmeyeceğiz”

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın “açılım süreci” dönemindeki yaklaşımını eleştirdi, kendisini dinleyenlere “Milliyetçiliğimden şüpheniz var mı?” diye sordu. Akşener, batı bölgelerine gittiğinde kendisine “PKK’lı”, doğu illerine gittiğinde ise “faili meçhulcü” dediklerini belirterek, “Bu can bu bedende durdukça, bizi Kürtlerle düşman edemeyecekler. Kürtlere yanlış bir kelime söylemeyeceğiz, söyletmeyeceğiz” dedi.

İYİ Parti lideri Meral Akşener, Ankara’nın Etimesgut ilçesinde esnafı ziyaret etti. Kendisini bekleyen kalabalığa “Seçmen velinimettir” diye seslenen Akşener’i Etimesgut’ta Akşener’in fotoğraflarının basılı olduğu kırmızı, beyaz tişörtler giyen partililer karşıladı. “Başbakan Meral, cesur lider Meral Akşener” sloganları ve “Başbakan is loading, İyilik iyidir” yazılı dövizlerle karşılanan Akşener, kendisini bekleyenlerin yanına bando eşliğinde gitti.

“Hayatlarında PKK’ya taş atmamışlar, bize hakaret edebiliyorlar”

Bu bir harami düzendir” diyen Akşener, kendisine “Etimesgut’ta PKK’lı, Batman’da faili meçhulcü” dediklerini belirterek, “Hayatlarında PKK’ya taş atmamışlar, bize hakaret edebiliyorlar. Sizi gidi yalancı kolpacılar sizi” dedi ve şöyle devam etti:

Yıl 2005. Sayın Erdoğan gitti, Diyarbakır’da bir konuşma yaptı. Açılımın, çözüm sürecinin başladığı zamanlar. Öyle bir konuşma yaptı ki önemli bir Güneydoğulu korucu başı, milletvekilliği yapmış bir ağabeyim beni aradı. ‘Bana torunlarım, yeğenlerim geliyor, diyor ki; amca, dede, biz Kürt halkına ihanet mi ettik, Türkiye Cumhuriyeti devletinin yanında durduk diye.’ Siz o insanları darma duman ettiniz, PKK’ya feda ettiniz. Ulan siz kimsiniz, bizi suçlamak kim?” 

“Bizi Kürtlerle düşman edemeyecekler”

El ele vererek “harami düzeni yıkacaklarını” ve “kolpacılığı” ortadan kaldıracaklarını söyleyen Akşener, kendisini izleyen kalabalığa şöyle seslendi:

Milliyetçiliğimden şüpheniz var mı? Bu can, bu bedende durdukça, bizi Kürtlerle düşman edemeyecekler. Kürtlere yanlış bir kelime söylemeyeceğiz, söyletmeyeceğiz. Onlar, canları pahasına bu devletin yanında durdular. PKK’nın yanında duran elbette vatan hainidir. PKK, silahlı ayrılıkçı bir terör örgütüdür. Bu başka bir şey ama bizim Doğu Anadolu’da, Güneydoğu Anadolu’da bir il başkanımızın ailesinden beş şehit var. Bunu nasıl unutacağız biz? Dolayısıyla hepimize düşen bir iş var. Şuculuk-buculuk üzerinden aynı zamanda devletinin yanında durmuş gazisi olan, şehidi olan aileleri de hızara veren bu dili birlikte ortadan kaldıracağız.

“Seçmen velinimettir”

Akşener, 20 Ocak 2020’den bu yana esnaf ziyaretlerini, “müşteri velinimettir” inancının, siyasetçiler için “seçmen velinimettir” haline getirilmesi için yaptıklarını belirtti. Esnaf ziyaretlerinde propaganda yapmadıklarını veya başka partileri yermediklerini söyleyen Akşener, “Sadece oradaki dertleri, bizden istenenleri, talepleri dinledik. Onu milletvekillerimiz, yetkili arkadaşlarımız aracılığı ile Meclis’e getirdik, duyulmasını sağladık. İktidara da ‘Al kullan, seçmenimizin talebi, insanımızın isteği budur’ dedik. Ama yapmıyorsan biz yapacağız, o zaman da biz kazanacağız” diye konuştu.

“Çok mutlu olucan ama…”

Akşener, esnaf ziyaretleri sırasında, ziyaretlerin içeriğinin kaybolduğunu vurgulayarak, gazetecilerin sorularına cevap vermeyeceğini söyledi. ATV muhabirinin altılı masayı işaret ederek “İttifak bozuluyor iddiaları var, ne diyorsunuz” sorusuna ise Akşener, kahkaha atarak “Çok mutlu olucan ama…” karşılığını verdi.

 

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.