Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Çin’de ilk maymun virüsü vakası tespit edildi: “Yabancılarla fiziksel temastan kaçının”

Çin’de kaydedilen ilk maymun çiçeği enfeksiyonun ardından üst düzey bir sağlık yetkilisi, virüsün yayılmasını önlemek için halka “yabancılarla fiziksel temastan kaçınılmasını” önerdi.

Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri baş epidemiyoloğu Wu Zunyou, cuma günü (16 Eylül) Çin’de tespit edilen ilk maymun çiçeği vakasından sonra virüsün yayılmasını önlemek için yabancılarla fiziksel temastan kaçınılmasını önerdi.

Zunyou ayrıca, son üç hafta içinde yurtdışı seyahatlerinde bulunanların da çevreleriyle fiziksel temastan kaçınmalarını tavsiye etti. Zunyou, internet sitesi Sina Weibo’ya şunları yazdı:

“Maymun çiçeği salgınının gözetimini ve önlenmesini toplumsal düzeyde güçlendirmek çok önemli. Muhtemel maymun çiçeği enfeksiyonunu önlemek için yabancılarla doğrudan ten tene temas etmemelisiniz.”

Ne olmuştu?

Çin’in güneybatı kenti Chongqing’de cuma günü yurtdışından gelen birinin maymun çiçeği enfeksiyonuna yakalandığı açıklandı.

Kentin sağlık komisyonu, hasta bireyin karantinaya alındığını ve maymun çiçeği virüsünün bulaşma ihtimalinin düşük olduğunu duyurdu. Ayrıca, hasta bireyle tüm yakın ilişkili kişiler gözetime ve izolasyona tabi tutuldu.

Kaynak: Guardian

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.