Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Güne Bakış (19 Eylül 2022): Kraliçe II. Elizabeth’in cenaze töreni | LGBTİ+ karşıtı mitingin yankıları

96 yaşında hayatını kaybeden İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth’in cenaze töreni bugün düzenlendi. Dünya liderleri de törendeki yerlerini aldı. Törene Türkiye’yi temsilen Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu katıldı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ankara’nın Etimesgut ilçesinde esnaf ziyaretinde bulundu. Akşener, “Uzun zamandır birbirine düşürülen, komşunun komşuya düşman edildiği, kardeşin kardeşten soğutulduğu, nerede doğduğumuz, neye inandığımız üzerinden kavga ettirildiğimiz bu düzenekten kurtulmanın yolu esnaf dükkanlarında gördüğümüz ‘Müşteri velnimettir’ inancını siyasetçi cenahında ‘Seçmen velinimettir’ inancı haline getirebilmektir. Esnafı bunun için gezdik ve bu dükkanların içinde bugüne kadar hiçbir siyasi partiyi yermedik, partimizi övmedik ve propaganda yapmadık. Sadece oradaki dertleri, talepleri dinledik, onu milletvekillerimiz aracılığıyla Meclis’e getirdik” açıklamasında bulundu.

Yesevi Alperenler Ocağı Eğitim Kültür ve Yardımlaşma Derneği’ne bağlı Fikirde Birlik ve Mücadele Platformu’nun LGBTİ+’ları hedef alan “Büyük Aile Buluşması” mitingi dün (18 Eylül) İstanbul-Saraçhane’de yapıldı. LGBTİ+ karşıtı mitingin iptali için Sosyal Politika, Cinsiyet Kimliği ve Cinsel Yönelim Çalışmaları Derneği (SPoD), İstanbul Valiliği ve Fatih Kaymakamlığı’na itiraz dilekçesi vermişti. İstanbul Valiliği’nin izin verdiği mitingde, 6284 sayılı kanun da hedef alındı. Mitinge siyasi partilerden sanatçılara kadar çok sayıda tepki geldi.

“Güne Bakış“ta Buket Topaktaş‘ın konukları Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu, Medyascope yayıncısı Işın Eliçin, Medyascope muhabirleri Ufuk Çeri ve Özgecan Özgenç‘ti.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.