Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Rusya’da halkın sanatçısı Pugaçova’dan çağrı: “Beni de ajan ilan edin”

Rusya’nın en popüler sanatçılarından Alla Pugaçova, sosyal medyada yaptığı paylaşımda savaş karşıtı eşi Maxim Galkin’e destek oldu ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline sert tepki gösterdi. Pugaçova, “Beni de ajan ilan edin” dedi.

Rusya’nın en sevilen şarkıcılarından Alla Pugaçova, sosyal medyada yaptığı paylaşımla savaş karşıtı eşi Maxim Galkin’e destek olarak Rusya’nın Ukrayna’yı işgaline tepki gösterdi. Pugaçova’nın işgale tepki gösteren eşi Galkin, “ajan” ilan edilmişti.

Alla Pugaçova

Pugaçova, sosyal medyada savaş karşıtı eşini “Yanıltıcı amaçlar için gençlerimizin ölmesine son vermek isteyen yozlaşmaz bir Rus vatanseveri” olarak nitelendirmişti. Pugaçova paylaşımında şu ifadeleri kullanmıştı:

“Kremlin’in Ukrayna’daki aldatıcı hedefleri ülkemizi küresel bir parya yapıyor ve vatandaşlarımızın hayatlarını büyük ölçüde zorlaştırıyor.”

Ayrıca Pugaçova, Rusya için barış, refah ve ifade özgürlüğü istediğini belirtmişti.

Alla Pugaçova kimdir?

Sovyet Sosyalist Cumhuriyetler Birliği (SSCB) döneminde ülkenin bir numaralı pop şarkıcısı olarak da bilinen Pugaçova, 1991’de halkın sanatçısı unvanına layık görülmüştü.

1997’de “Primadonna” şarkısıyla Eurovision Şarkı Yarışması’na katılan Pugaçova, 15. olmuştu.

Kaynak: BBC

Derleyen: Burak Siperli

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.