Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

Medyascope Gündem (19 Eylül 2022): Erdoğan ABD’de & Avrupa’da enerji krizi, Türkiye’de enflasyon

Medyascope Gündem, hafta içi her sabah 10.00’da Medyascope’ta. Türkiye ve dünyada siyasetin ve ekonominin gündemini, uzman yorumları ve sahadan bağlantılarla aktarıyoruz. Gelin her sabah YouTube kanalımızda buluşalım, Gündem’i hep birlikte konuşalım. Gündem’in bugünkü konukları Suat Kınıklıoğlu ve Ümit Kumcuoğlu.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Amerika Birleşik Devletleri’nde (ABD). Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 77. Genel Kurulu’nun üst düzey çalışmalarına katılmak için ABD’nin New York kentine gitti. Erdoğan’ın, ABD Başkanı Joe Biden’ın heyet başkanları onuruna vereceği resepsiyona katılması da bekleniyor. Erdoğan’ın Özbekistan’a giderek ilk kez katıldığı Şanghay İşbirliği Örgütü (ŞİÖ) Zirvesi’nin yankıları da sürüyor. Türkiye dış politikada nasıl adımlar atıyor? Erdoğan’ın ŞİÖ toplantısına katılması ne anlama geliyor? Türkiye yüzünü batıya mı, doğuya mı dönüyor? 23. dönem milletvekili, araştırmacı Suat Kınıklıoğlu, Ankara’nın dış politikada attığı adımları Gündem’de yorumladı.

ABD Merkez Bankası’nın (Fed) 22 Eylül’de faizleri tekrar artırması bekleniyor. Rekor seviyede faiz artıran ABD’nin enflasyon ile mücadelesi başarılı mı? Türkiye’nin enflasyon ile mücadelesi nasıl ilerliyor? Bu kış Avrupa’yı bekleyen gaz krizinde çözüme ulaşılacak mı? Rusya’dan aldığı doğalgazın yüzde 25’ini ruble ile ödeyecek olan Türkiye bu kış tedarikte sorun yaşar mı? Artan doğalgaz fiyatları vatandaşı nasıl etkileyecek? Kare Portföy Genel Müdürü Ümit Kumcuoğlu, Türkiye ve dünya ekonomisinde son gelişmeleri yorumladı.

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.