Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (140): Spor Toto Süper Lig’de yedinci haftanın “en”leri I Fenerbahçe rahat kazandı – Galatasaray lideri yendi

Spor Toto Süper Lig 2022/2023 sezonunda yedinci hafta geride kaldı. Haftanın maçında Galatasaray, lider Arabam.com Konyaspor’u son dakikalarda bulduğu golle mağlup etti. Fenerbahçe konuk ettiği Corendon Alanyaspor’u rahat geçerken Beşiktaş, İstanbulspor deplasmanında 2 puan bıraktı. Trabzonspor ise 2-0 geriye düştüğü Gaziantep FK karşısında son dakikada attığı golle 3-2 kazandı.

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: Trabzonspor 3-2 Gaziantep FK

Spor Toto Süper Lig’de yedinci haftanın en keyifli karşılaşması Trabzonspor ile Gaziantep FK arasında oynandı. Konuk ekip Gaziantep FK, son şampiyona karşı henüz ikinci dakikada Alexandru Maxim ve dokuzuncu dakikada Lazar Markovic’in golleri ile 2-0’lık üstünlük yakaladı. Trabzonspor ise 2-0 olduktan sonra 14. dakikada Trezeguet’nin golüyle hemen yanıt vererek skoru 2-1’e getirerdi. İlk yarı boyunca bolca pozisyon üreten Trabzonspor, 42. dakikada Bakasetas’ın penaltıdan kaydettiği golle skoru eşitledi ve soyunma odasına 2-2’lik eşitlikle girildi. İkinci yarıda ilk yarının aksine yorgunluğun etkisiyle tempo düşerken, iki takım da bulduğu az sayıda fırsattan yararlanamadı. 90+8. dakikada ise taç organizasyonu sonrası Marc Bartra’nın golüyle 3 puanı alan Trabzonspor oldu. Öte yandan karşılaşmanın hakemi Mete Kalkavan, verdiği kararlar nedeniyle yoğun şekilde eleştirildi.

Karşılaşmanın özetini buradan izleyebilirsiniz.

2) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Emir Kaan Gültekin (İstanbulspor)

Spor Toto Süper Lig’in yedinci haftasında çok fazla genç oyuncu süre alamazken, İstanbulspor’un 21 yaşındaki futbolcusu Emir Kaan Gültekin, Beşiktaş karşısında alınan 1 puanda önemli rol oynadı. Karşılaşmanın 26. dakikasında Beşiktaş’ın 1-0 üstünlüğü varken, uzak mesafeden yaptığı harika vuruş direğe ve Beşiktaş kalecisi Ersin’e çarparak ağlara gitti. Skoru 1-1’e getiren golde büyük pay sahibi olan genç futbolcu, takımını güçlü rakibine karşı skorda tutmayı başardı.

3) Haftanın teknik direktör hamlesi: Leo Dubois- Okan Buruk

Spor Toto Süper Lig’de yedinci haftanın en iyi teknik direktör hamlesi, kuşkusuz Galatasaray teknik direktörü Okan Buruk’un Leo Dubois’yı oyuna almasıydı. Asıl mevkisi sağbek olmasına rağmen 78. dakikada sol bek Patrick van Aanholt’un yerine oyuna dahil olan tecrübeli futbolcu, sol kanattan geliştirdiği etkili ataklarla galibiyette önemli pay sahibi oldu. 82. dakikada içeriye çevirdiği topu Mauro Icardi ile buluşturmak isteyen Dubois, Arabam.com Konyaspor stoperi Franco Calvo’nun topu ters bir vuruşla kendi ağlarına göndermesiyle takımını 2-1 öne geçirdi. Her ne kadar istatistiksel olarak asist değeri kazanmasa da takımına 3 puanı getiren golün hazırlayıcısı Dubois idi.

4) Haftanın sürprizi: Fraport TAV Antalyaspor’un yeni transferi Shoya Nakajima’nın oyuna girdikten yalnızca 20 saniye sonra kırmızı kart görerek oyun dışında kalması

Süper Toto Süper Lig’in yedinci haftasının en büyük sürprizi, Fraport TAV Antalyaspor’un FC Porto’dan kadrosuna kattığı 28 yaşındaki Japon futbolcu Shoya Nakajima’nın Adana Demirspor karşısında oyuna girer girmez gördüğü kırmızı kart oldu. Oyuna girdikten yalnızca 20 saniye sonra rakibine yaptığı sert hamle sonrasında sarı kart gören yıldız futbolcu, daha sonra yapılan VAR kontrolünün ardından kartın renginin kırmızıya dönmesiyle oyun dışında kaldı. 

Shoya Nakajima’nın oyuna girer girmez müdahalesiyle kırmızı kart görmesi ve onu kayda alan ailesinin üzüntüsü:

5) Haftanın Kare Ası: Miguel Crespo – Anastasios Bakasetas – Ertaç Özbir – Sacha Boey

Fenerbahçe konuk ettiği Corendon Alanyaspor’u 5-0’lık skorla mağlup ederken, sarı-lacivertliler ön alanda yapmış olduğu presle rakibin geriden pasla çıkış taktiğini tersine çevirdi. Yapılan bu ön alan baskısında büyük katkısı olan Miguel Crespo, 45+4. dakikada attığı harika golle de skoru 3-0’a getirdi ve takımının ilk yarıdan fişi çekmesini sağladı. Hem savunmada hem de hücumda yaptıkları ile Crespo haftanın Kare Ası’nda yerini ayırttı.

Trabzonspor, Gaziantep FK karşısında 2-0’dan 3-2’lik galibiyete giderken, karşılaşmanın geri çevrilmesinde en önemli rolü kuşkusuz Anastasios Bakasetas oynadı. Trezeguet’nin golünde yaptığı harika asist ve penaltıdan attığı gol ile Yunan futbolcu, 1 gol ve 1 asistinin yanı sıra, orta sahada takımını yönetti. 

Geçtiğimiz hafta Trabzonspor karşısında, rakibin atağını keserek sonrasında hızlı ve düzgün başlattığı topla takımının ikinci golüne katkı sağlayan Ertaç Özbir, bu hafta da Fraport TAV Antalyaspor karşısında takımının üçüncü golünde asist yapmayı başardı. Asistin yanı sıra yaptığı dört kurtarışla takımının kalesini gole kapatan tecrübeli eldiven, Adana Demirspor’un liderliğe yükselmesinde önemli rol oynadı.

Galatasaray’ın Fransız sağbeki Sacha Boey, Arabam.com Konyaspor karşısında alınan 2-1’lik galibiyette önemli rol oynadı. Karşılaşma boyunca sağ kanadı etkili kullanan Boey, henüz 59. saniyede Sergio Oliveira’ya asist yaptı. Girdiği ikili mücadelelerde de başarılı olan Boey, takımına hem ofansif hem de defansif anlamda katkı yaparak haftanın Kare Ası’na girmeyi başardı.

Sacha Boey’in istatistikleri:

Yedinci haftada alınan toplu sonuçlar:

https://twitter.com/superlig/status/1571577319822708741?s=20&t=_c8DpTw0Vy3G-wWSg0ngdw

Yedinci haftanın ardından oluşan puan durumu:

Yazan: Yahya Kemal Doğan

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.