Özgür gazeteciliğe destek olun
Search
Close this search box.

BeşiBirYerde (141): Avrupa’nın büyük liglerinde 2022/2023 sezonu devam ediyor | Allegri’nin Juventus’taki son günleri ve niceleri

Avrupa’nın beş büyük ligi olarak tabir edilen İngiltere, Almanya, Fransa, İspanya ve İtalya’da 2022/2023 sezonu devam ediyor. Söz konusu liglerde bu hafta birbirinden heyecanlı maçlar oynandı. Son haftaların formda ekibi Manchester City, Erling Haaland’ın yıldızlaştığı maçta Wolverhampton’ı 3-0 mağlup ederken, Juventus ise deplasmanda Monza’ya 1-0 yenilmekten kurtulamadı. Öte yandan Madrid derbisinde Atletico deplasmanına çıkan Real, rakibini 2-1 mağlup ederek adeta gövde gösterisi yaptı.

1) Haftanın en keyifli karşılaşması: Milan 1-2 Napoli / Luciano Spalletti’nin Napoli’si harikalar yaratıyor

Son şampiyon Milan, İtalya Serie A’nın 7. haftasında Napoli ile kozlarını paylaştı. San Siro Stadyumu’nun ev sahipliği yaptığı karşılaşma büyük heyecana sahne oldu.

Stefano Pioli’nin çalıştırdığı Milan, karşılaşmaya hızlı başlayan ekip oldu. Ancak ev sahibi, bu bölümde Fransız futbolcusu Olivier Giroud ile yakaladığı gol pozisyonlarından faydalanamadı. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi. 

İkinci yarıya etkili başlayan Napoli, 55. dakikada penaltı kazandı. Kazanılan penaltı vuruşunda topun başına geçen Matteo Politano, yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı filelere yolladı. Ancak Napoli’nin gol sevinci oldukça kısa sürdü. Maç boyunca kaçırdığı pozisyonlar ile hayal kırıklığı yaratan Giroud, 69. dakikada sahneye çıkarak skorda dengeyi sağladı. Luciano Spalletti’nin Napoli’si, Fransız yıldızın bu golüne hemen reaksiyon göstermeyi başardı. Mario Rui’nin harika ortasında kafa vuruşunu yapan Giovanni Simeone, kaleci Mike Maignan’ı avladı ve takımına galibiyeti getiren isim oldu.

Yedi haftası tamamlanan Serie A’da 17 puan toplayan Napoli, liderlik koltuğunun yeni sahibi oldu. Milan ise 14 puanda kaldı. 

Karşılaşmanın özet görüntülerini buradan ulaşabilirsiniz.

2) Haftanın sürprizi: Augsburg 1-0 Bayern Münih / Mergim Berisha, Bayern’i yıktı

Julian Nagelsmann’ın çalıştırdığı Bayern Münih, Almanya Bundesliga’nın yedinci haftasında Augsburg ile karşı karşıya geldi.

Bayern Münih, kaybettiği puan kayıplarının ardından Augsburg karşısına mutlak üç puan parolasıyla çıktı. WWK Arena’nın ev sahipliğinde oynanan karşılaşmada Bayern, Augsburg’un 34 yaşındaki kalecisi Rafal Gikiewicz engelini geçmeyi bir türlü başaramadı. İlk yarı golsüz eşitlikle sona erdi.

Kendisine orta sıralarda yer edinmeye çalışan Augsburg, 59. dakikada Iago’nun indirdiği topa ceza sahası içinde düzgün bir vuruş yapan Mergim Berisha’nın golüyle öne geçti. Fenerbahçe’nin Augsburg’a kiraladığı Berisha, böylelikle takımını galibiyete taşıyan isim oldu.

Bayern Münih böylece ligde üst üste dördüncü maçından da galibiyet alamadan ayrılırken, Augsburg peş peşe ikinci maçından da üç puan almayı başardı. Bayern, 7 hafta sonunda 12 puanda kalırken, Augsburg puanını 9’a yükseltti.

Karşılaşmanın özet görüntüleri:

3) Haftanın en iyi genç oyuncusu: Giorgio Scalvini (Atalanta)

İtalya Serie A’nın 7. hafta maçında Roma ile Atalanta karşı karşıya geldi.

Nefesleri kesen mücadele kazanan konuk ekip oldu. Giorgio Scalvini, 35. dakikada kaydettiği gol ile Atalanta’ya galibiyeti getirdi. Atalanta, başkent deplasmanından aldığı 3 puanla puanını 17’ye yükseltti ve lider Napoli’yi takibini sürdürdü.

Roma deplasmanında takımına 3 puanı getiren isim olan 18 yaşındaki Giorgio Scalvini, böylelikle bu sezonki ilk golünü kaydetmiş oldu. 

Karşılaşmanın özet görüntülerine buradan ulaşabilirsiniz.

4) Haftanın hayal kırıklığı: Massimiliano Allegri

Juventus sezona adeta kâbus gibi bir başlangıç yaptı. Şampiyonlar Ligi’nde çıktığı ilk iki maçtan mağlubiyet ile ayrılan İtalyan devi, Serie A’da ise yedi maçta yalnızca iki galibiyet elde etti.

Torino temsilcisi, son olarak ligde galibiyeti bulunmayan Monza’ya deplasmanda 1-0 mağlup olmaktan kurtulamadı. Siyah-beyazlılarda Massimiliano Allegri’nin geleceği belirsizliğini koruyor. İtalyan basınında yer alan haberlere göre Juventus, şimdiden Allegri’nin yerine gelecek isim için çalışmalara başladı. Allegri’nin Juventus’ta Haziran 2025’e kadar devam eden ve yıllık net 9 milyon euro kazandığı bir sözleşmesi bulunuyor.

Juventus’un Monza’ya 1-0 yenildiği maçın özet görüntülerini buradan izleyebilirsiniz.

5) Haftanın Kare Ası: Gerard Deulofeu – Rodrygo – Youssoufa Moukoko – Jonathan David 

Avrupa’da 2022-2023 sezonunun altıncı haftalarında öne çıkan performanslar; Gerard Deulofeu, Rodrygo, Youssoufa Moukoko, Jonathan David’e aitti. 

Gerard Deulofeu, Udinese’nin Inter’i 3-1 yendiği karşılaşmanın yıldızı oldu. Deulofeu, karşılaşmada iki asistlik performansa imza atarak ön plana çıktı. 

Karşılaşmanın özetine buradan ulaşabilirsiniz.

Real Madrid’in Brezilyalı yıldız futbolcusu Rodrygo, takımının Atletico Madrid’i deplasmanda 2-1 yendiği karşılaşmada fileleri sarsmayı başardı. 

Youssoufa Moukoko, Erling Haaland’ın ayrılışının ardından Borussia Dortmund’da fark yaratmaya devam ediyor. 17 yaşındaki yıldız adayı, takımının Schalke 04’ü 1-0 yendiği karşılaşmada fileleri sarstı.

Lille’in 22 yaşındaki yıldızı Jonathan David, takımının Toulouse’u 2-1 yendiği karşılaşmada ilk golü atan isim oldu. David, böylelikle bu sezonki gol sayısını 5’e çıkardı.

Yazan: Kubilayhan Kavrazlı

Editör: Doğa Üründül

Bize destek olun

Medyascope sizlerin sayesinde bağımsızlığını koruyor, sizlerin desteğiyle 50’den fazla çalışanı ile, Türkiye ve dünyada olup bitenleri sizlere aktarabiliyor. 

Bilgiye erişim ücretsiz olmalı. Bilgiye erişim eşit olmalı. Haberlerimiz herkese ulaşmalı. Bu yüzden bugün, Medyascope’a destek olmak için doğru zaman. İster az ister çok, her katkınız bizim için çok değerli. Bize destek olun, sizinle güçlenelim.